Sve ljubitelje domaće rok scene je rastužila vijest o smrti poznate pjevačice Slađane Milošević. Iao je umrla prije petnaestak dana tel prekjuče je sahranjena na groblju u Lešću. Tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća u Jugoslaviji je Aleksandra Slađana Milošević zablistala kao najistaknutija umjetnica. U to doba stekla je ogromnu slavu i popularnost. Međutim, nakon što je provela u Americi, devedesetih se odlučila odmaknuti od glazbe.Zbog nepoznavanja prva dva desetljeća njezine karijere, mlađi naraštaji nisu svjesni koliki je značajan utjecaj imala.

 

S obzirom na to da su njezini koncerti okupljali brojne posjetitelje i da su joj albumi letjeli s polica, Slađana je uživala u udobnom životu koji će joj trajati cijeli život. Prema pouzdanom insajderu, prije jugoslavenskog izdanja hit singla “Aj, aj” sedamdesetih godina, ona je već bila poznata u Rusiji, gdje je objavila više uspješnih albuma, uključujući i jedan koji je premašio milijun prodanih primjeraka.

Uvijek joj je fokus bio na stjecanju priznanja u Srbiji, pa joj međunarodna karijera nije bila važna. Zbog toga je odlučila vratiti se iz Rusije nakon što je dobila dozvolu za snimanje debitantskog albuma. Nakon uspjeha u Srbiji, neko vrijeme boravi i radi u Njemačkoj, gdje izdaje vrlo uspješan album. Zatim se preselila u Japan, gdje je posudila svoj talent stvaranju glazbe za film i televiziju.

 

Osim toga, njezina je glazba prevedena i adaptirana na razne jezike, uključujući i popularni duet “Jednom će neko” s njezinim bratom Goranom Miloševićem, koji je postao veliki hit u Švedskoj. Kao rezultat svih tih postignuća, prijašnjih je godina primala značajne honorare, koji su daleko premašivali ono što je zarađivala za svoju glazbu u Jugoslaviji. Primjera radi, samo na izvođačkim pravima za pjesmu “Princesa” godišnje je zarađivala u prosjeku 500 eura, kaže naš izvor.

 

Osim intelektualnog nasljeđa koje je spomenula naša ispitanica, Milošević i njezina obitelj posjedovali su i značajnu količinu naslijeđenih nekretnina.

Prema našem izvoru, Slađana je živjela u vlastitom stanu na Novom Beogradu. Uz to, posjedovala je i luksuzno vozilo marke Audi. Slađana je nakon smrti roditelja, uz braću, nasledila vredna imanja na Dedinju i Banovom brdu, kao i veliko imanje u Sremu koje se prenosilo generacijama.

  • Došao sam do saznanja da su dijelovi te imovine rasprodani prethodnih godina, dok će preostala imovina biti podijeljena između Slađanine braće, Gorana i Živka Miloševića, nakon njezine smrti.

Vrijedi napomenuti da, unatoč mnoštvu dostupnih informacija o rock zvijezdi, šira javnost nikada nije bila upoznata s dvojicom Miloševićevih brata. Jedan od njih, Goran Milošević, također je renomirana osoba. Tijekom 1980-ih stekao je veliku slavu kao pjevač grupe Generacija 5. Zanimljivo, Slađana je samo jednom prilikom spomenula drugog brata.

 

“Mi smo zapravo trio koji činimo ja, moj brat Goran i naš manje poznati brat Živko. Dok je Goran svima vama dobro poznat, Živko se radije drži podalje od očiju javnosti. Vodi ispunjenu karijeru kao instruktor borilačkih vještina.” Ova su otkrića iznesena tijekom emitiranja “Balkanske ulice” u veljači 2005. godine.

Unatoč našim naporima, nismo uspjeli uspostaviti kontakt s članovima obitelji preminule slavne osobe koji bi, prema našim sugovornicima, trebali naslijediti njezinu ostavštinu. Bitno je napomenuti da je rock zvijezda preminula 26. ožujka u zemunskoj bolnici od posljedica komplikacija vezanih za Sjogrenov sindrom.

Zbog neodgovora Grada Beograda na zahtjev da se umjetnica sahrani u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, samo dva tjedna kasnije sahranjena je na groblju Lešće.

Preporučujemo