Pjevačica narodne muzike Snežana Đurišić je poznata i mlađim generacijama jer je već godinama članžirija u najpopularnijem muzičkom takmičenju u regii Zvezde Granda. I baš ovdje se može vidjeti koliko je poštuju i njene kolege koji hvale njen talenat svakom prilikom.

Maja Gvozdenović, kći Snežane Đurišić, ne samo da izgledom podsjeća na majku, već je naslijedila i njen glazbeni talent. No, unatoč ljepoti i glazbenim sposobnostima, Maja nikada nije gajila želju za pjevačkom karijerom. Maja i njezina obitelj godinama žive i rade u Americi. Majka ju često posjećuje, pokazujući veliku ljubav prema Maji, njezinoj djeci, pa čak i zetu.

  • U veselom susretu pjevačica je šaljivo primijetila kako ju je zet nakon Majinog predstavljanja medijima naučio vrijednu lekciju. U našem razgovoru izrazio je zabrinutost što ne želi da ga žena gura u javnost i svijet pop glazbe. Poznata folk diva samouvjereno je izjavila da je zetove riječi nisu pogodile, istaknuvši da s njim ima čvrstu i skladnu vezu. Snežana je izrazila divljenje svom zetu, opisujući ga kao izuzetnu osobu.

Sa zadovoljstvom sluša prekrasan pjevački glas svoje supruge, koja na tom području posjeduje izniman talent. Snežana Đurišić ponosna je na postignuća svoje kćeri koja je diplomirala na dva sveučilišta i osnovala obitelj koja odražava iste kvalitete zdravlja, sklada i uspjeha koje je i sama iskusila.

Njezina je majka jučer, na Majin rođendan, uputila iskrenu poruku ispunjenu dubokim emocijama. Snežana je na svom Instagram profilu Maju čestitala rođendan od srca, ističući ogromnu ljubav i privrženost koju njegova majka ima prema njemu. Nada se njegovom daljnjem blagostanju i dobrom zdravlju, naglašavajući važnost njegove prisutnosti u njezinu životu.

  • Snežana je u emisiji “Iz profila” ispričala priču o svojoj ćerki, otkrivši da nije odlučila da krene njenim stopama. Ovu odluku donijela je s namjerom da vlastita djeca ne prožive bilo kakve poteškoće. Snežana se time nije mogla osobno uvrijediti jer je to doživjela kao zanemarivanje mogućnosti koje je pružila.

Čak je istaknula da su mogli živjeti udobnim životom da se bavila drugom karijerom, poput profesorske ili glazbene. Snežana je naglasila da se neke privilegije u životu plaćaju i izrazila frustraciju što njena kći to kao da ne razumije i ne cijeni. Unatoč njihovim razlikama, Snežana i dalje voli svoju kćer jer je samostalna i sama bira.

S nepunih deset godina krenula je Snežana na svoj glazbeni put sudjelovanjem na natjecanju pjevača amatera “Studio 6 ti daje priliku”, gdje je svojom izvedbom pjesme Lepe Lukić “Nikad se udati” osvojila prvo mjesto. To je označilo početak njezine glazbene karijere. Iste godine izdala je svoj debitantski singl album sa zaraznim pjesmama “Baki i deki” i “Mami i tati”.

Samo dvije godine kasnije krasila je pozornicu renomiranog festivala “Beogradsko proljeće”, oduševivši publiku i cijenjeni žiri izvedbom “Imala baba sto momaka”. Njezin izniman talent doveo je do poziva da uz Zorana Lekovića i ostale cijenjene kolege nastupi na proslavi rođendana Josipa Broza Tita u Domu omladine.

Njezina nepokolebljiva odlučnost da nastavi glazbenu karijeru impresionirala je predsjednika Jugoslavije, koji je omogućio transfer njenog oca u Beograd, omogućivši Snežani da upiše prestižnu srednju glazbenu školu. Kroz svoju slavnu karijeru dugu gotovo pet desetljeća, Snežana je snimila impresivan katalog koji uključuje 16 singl ploča, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 singlova.

Sarađivala je i sa eminentnim umjetnicima kao što su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik i mnogi drugi. Maja, Snežanina kći, školovala se u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo se na kraju i vjenčala. Ona i danas živi u Americi sa suprugom Brankom i njihovo dvoje potomaka – kćerkom Teodorom i sinom Lukom. Nakon izlaska iz zatvora, Marko je neko vrijeme boravio u Americi. On i supruga Đurđa u obitelj su primili sina Miloša i kćer Lanu.

Preporučujemo