Kako prenose mediji rijaliti par koji je svima jako poznat ima velikih problema. Marko i Divna DNK, svojedobno natjecatelji reality showa, žestoko se bore da vrate skrbništvo nad djecom koja su trenutno smještena u udomiteljske obitelji. Prema pričanju njihovih susjeda za lokalne medije, Marko i Divna su bili poznati po alkoholnim pićima. Marko je, prema njegovim riječima, trenutačno u zdravstvenim problemima te je pod strogim nadzorom psihijatara.

Nakon što je proveo tjedan dana u bolnici, Marko čeka rezultate pretraga koji će odrediti daljnje korake. Tijekom posjeta primijetio sam da je okolo bilo vrlo malo ljudi, osim Divne. Marko je ispričao da ima jake glavobolje i povremene gubitke svijesti. Unatoč povišenom krvnom tlaku, odbija uzimati lijekove. Osim toga, nastavlja konzumirati alkohol, unatoč tome što je svjestan štete koju on uzrokuje njegovoj već ugroženoj jetri. Psihijatar ga svakodnevno posjećuje kako bi mu pružio podršku i propisao mu je moćne lijekove, zbog čega Marko nije siguran što ga čeka. Nažalost, i Marko i Divna okrenuli su se alkoholu nakon što im je socijalna služba oduzela djecu. Umjesto da se pokušaju pomiriti s dotičnim pojedincima, oni pogoršavaju situaciju. Markov susjed Žika nas je obavijestio da je psihijatrica koja ga liječi upozorila da njegovo ponašanje potencijalno može zahtijevati bolničko liječenje. Čini se da Mark te tvari kombinira s alkoholom, što rezultira pojačanom agresijom.

Sudjelovanje Divne i Marka u DNK showu izazvalo je veliku pozornost javnosti, au zamršenosti njihova života upućeni su samo rijetki. Malo je poznat Divnin privatni život, osim poznate nevjere njezina supruga Marka. Divna je na svijet došla 24. prosinca 1992. godine u skromnom domu svojih roditelja u selu Gložane, kod Jagodine. Divna je šokirala javnost kada je otkrila da je zbog sudjelovanja u reality showu doživjela zdravstveni problem zbog očevog nemilosrdnog maltretiranja. Divnina muka bila je očigledna dok je prepričavala traumatični događaj iz svog djetinjstva. U dobi od tri godine otac ju je bezosjećajno bacio na krevet, nesvjesno pokrenuvši fizičku bolest koja ju je mučila od tada. Težina krivnje leži isključivo na plećima njezina oca, jer je odbio pokazati kajanje za svoje postupke. Divnin život je pokvaren mukama koje joj je nanio, ostavljajući je u stanju vječne patnje. Posljedice njegovih postupaka očitovale su se u njezinom trenutnom stanju, a on je bezosjećajno zanemario pružiti joj potrebno liječenje. Shrvana emocijama, Divnin plač odjekivao je prostorijom, dirljiv dokaz boli koju nosi u sebi.

 

U razgovoru je spomenula da je završila srednju poljoprivrednu školu, ali da je naposljetku odlučila ne nastaviti karijeru u tom smjeru. Osim dvije sestre, Divna ima i tri polubrata, od kojih je jedan već ranije raspravljao o problemu koji je u suprotnosti s narativom koji je iznijela u reality showu. I Divna i njezina sestra rođene su s ovim stanjem, koje se pripisuje nedostatku određenog vitamina. Za to je kriv njihov otac, jer je uvriježeno mišljenje da muškarac njegovih godina ne može biti otac djece. Divnin polubrat jednom je rekao ovo o njezinoj genetici. Nakon njihovog upoznavanja 2014. Divna se preselila u Dumnice gdje ona i Marko sada žive zajedno u izvanbračnoj zajednici i odgajaju dvogodišnju kćer Kristinu. U mirnom dijelu sela posjeduju rezidenciju srednje veličine koja je, kako je Marko primijetio, trenutno u fazi izgradnje i napreduje sporim tempom zbog financijskih ograničenja. Smješteni usred bujne šume i obrubljeni žuborećim potokom, često uživaju u društvu svoje kćeri Kristine u ovom idiličnom okruženju. Marko se brine o poljoprivredi, stočarstvu i graditeljstvu, dok Divna preuzima sve kućanske poslove.

Preporučujemo