Sreću svakog horoskopskog znaka često koče sitne mane i poremećaji koji im bespotrebno kompliciraju život. Svi smo ljudi i imamo i svoje mane i nedostatke i izuzetaka nema.

Ovan

Među znakovima zodijaka Ovan se često smatra najagresivnijim i sklonim iznenadnim izljevima bijesa. Ako Ovan ikad doživi poremećaj osobnosti, to će vjerojatno biti Intermitentni eksplozivni poremećaj, koji karakteriziraju iznenadni i nekontrolirani napadaji bijesa. Ti ispadi nisu nužno razmjerni trenutnim okolnostima.

 

bik

Najznačajniji nedostatak ove osobe je njihova nefleksibilnost. Nakon što se odluče kako bi stvari trebale biti učinjene, upuštanje u raspravu s njima moglo bi vam oduzeti sate vremena tijekom kojih neće popustiti dok vas ne uvjere u svoju ispravnost. Zbog netolerancije na bilo što osim njihove metodologije, izloženi su povećanom riziku od razvoja opsesivno-kompulzivnog poremećaja, koji može rezultirati živčanim slomom ako stvari nisu dovršene prema njihovim standardima.

Blizanci

Poznato je da pojedinci s ovim posebnim tipom osobnosti imaju ovisničku prirodu, što dokazuje njihova stalna potreba za društvom i uvjeravanjem u svoju vrijednost. Njihov afinitet prema parnim brojevima odražava njihovu averziju prema samoći i želju da budu neprestano obožavani i poželjni. Kao rezultat toga, vjerojatno je da mogu razviti poremećaj osobnosti koji karakteriziraju sklonosti ovisnosti.

 

Rak

Osobe s paranoidnim poremećajem osobnosti često grade emocionalne barijere, motivirane neopravdanim strahom da će im drugi nauditi. Taj je strah često neutemeljen, ali ipak ostaje snažna sila u oblikovanju njihova ponašanja. Pojedinci najosjetljiviji na ovaj poremećaj pokazuju preosjetljivost na osjećaje odbačenosti, sklonost sumnjičavosti i sklonost tumačenju i pogrešnom tumačenju događaja.

Lav

Pojedinci koji posjeduju ovu posebnu osobinu imaju tendenciju osjećati osjećaj ponosa koji im je prirodan, što ih često dovodi do toga da sebe doživljavaju superiornima u odnosu na druge u svim aspektima. Ta ih sklonost čini podložnijima razvoju narcisoidnog poremećaja osobnosti, pri čemu sebe doživljavaju kao da su uvijek u pravu, a nikad u krivu. Također posjeduju sposobnost da bez napora šarmiraju druge kako bi postigli željene ciljeve.

Djevica

Kad joj nanese zlo, ima potencijal transformirati se u ogorčenu i pesimističnu osobu. Izolacija joj je nepodnošljiva i može pribjeći manipulaciji kako bi zadržala one koje želi u svom životu. Oni pojedinci koji su najosjetljiviji na razvoj graničnog poremećaja osobnosti često su oni koje ona želi držati blizu.

Vaga

Ona je sama sebi najgori kritičar, dobrodušne je prirode koja je često navodi da bude pretjerano stroga prema sebi. Ona vjeruje da ne zaslužuje sreću, blagostanje, pa čak ni ljubav, i kao rezultat toga može razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

 

 

Škorpion

Škorpioni imaju sklonost čuvanju tajni i zagonetnosti, što ih može navesti da naprave barijere oko sebe. Kao rezultat toga, mogu izbjegavati društvene situacije, razgovore, pa čak i povući se u sebe. Unatoč tome, oni i dalje žude za intimnošću s drugima. Vjerojatno je da posjeduju izbjegavajući (anksiozni) poremećaj osobnosti.

Strijelac

Pojedinci koji pokazuju manipulativne sklonosti često se oslanjaju na svoj prirodni šarm kako bi postigli svoje ciljeve. Oni mogu tumačiti pojam pristojnosti drugačije od drugih. U nekim slučajevima njihovo ponašanje može čak dovesti do razvoja antisocijalnog poremećaja ličnosti.

Jarac

Perfekcionistički poremećaj je varijanta opsesivno-kompulzivnog poremećaja koji je često povezan s radnom etikom pojedinca. Ti će pojedinci vjerojatno doživjeti napade panike ako njihov rad ne zadovoljava njihove standarde savršenstva i vrlo su osjetljivi na tjeskobu ako vjeruju da je bilo koji aspekt njihovog rada manjkav – prema njihovoj vlastitoj procjeni.

Vodenjak

Znak o kojem je riječ poznat je po tome što je vrlo nekonvencionalan i maštovit, no ipak se često nalazi na nesigurnoj granici između lucidnosti i iracionalnosti. Povremeno mogu pokazivati ​​simptome koji su povezani sa shizotipskim poremećajem osobnosti, koji je karakteriziran sklonošću neobičnim uvjerenjima o stvarnosti i mogućim vjerovanjem u ekstrasenzornu percepciju, kao što je zabluda da posjeduju sposobnost čitanja tuđih misli.

Riba

Njihova je osjetljivost vrlo usklađena, posebno kada je riječ o mišljenjima drugih. To može dovesti do ovisnosti o pažnji, osobito u kombinaciji s njihovom romantičnom i nježnom naravi. Ova kombinacija može rezultirati razvojem histrionskog poremećaja osobnosti, koji se očituje kao ovisnost o pažnji i pojačanom izražavanju emocija s dahom za dramatiku.

Preporučujemo