Više od trideset godina Dženana Sudžuka je ostala van očiju javnosti nakon udaje za Gorana Bregovića, proslavljenog kompozitora i frontmena i osnivača “Bijelog Dugmeta”. Brega je bez sumnje najpoznatiji muzičar sa naših prostora.  Nekada zapažena ličnost u manekenskoj industriji i prepoznata kao jedna od najupečatljivijih žena u Sarajevu, od tada se malo pojavljivala. Dok Bregović nastavlja da nastupa, Sudžuka se posvetila porodici i kćerkama. Osim toga, treba napomenuti da je Bregovićeva svekrva također cijenjena u svojoj zajednici.

Ako bilo kome u gradu na Miljacki spomenete ime Bahra Sudžuka, odmah ćete primijetiti široki osmijeh koji se širi preko lica. Tolika je bila snaga njene ljepote da čak ni proslavljeni kubanski vođa, Fidel Castro, nije mogao odoljeti njenim čarima. Dok je bio u Sarajevu, obasipao ju je brojnim cvijećem, a prema pričama i Milomiru Mariću, sve je sakupio i poklonio joj.

Svekrvu Gorana Bregovića meštani u Sarajevu često nazivaju bosanskom verzijom Iris Apfel, a mnogi je smatraju najotmjenijom ženom u gradu. Njen lični stil je originalan i neobičan, i odražava njenu mladalačku energiju i duh. Ne samo da je fascinantna sagovornica, već je uvijek besprijekorno odjevena i zrači pozitivnošću i autentičnošću u svim aspektima svog života. Unatoč poodmakloj dobi, što je nesumnjivo značajno, ona dokazuje da su godine samo broj i održava zaraznu, vedru narav koja podiže ljude oko sebe.

Teta Bahra bila je poznata po svojoj modernoj odjeći koja je pratila posljednju modu. Gledajući slike koje je jedna od njenih unuka objavila na Instagramu i čitajući neke komentare, vidljivo je da Bahra također ima sklonost prema prepoznatljivim pokrivalima za glavu. Ženska loza porodice Sudžuka savršen je primjer izreke da jabuka ne pada daleko od drveta. Dženana je naslijedila majčinu ljepotu i šarm, koju je potom prenijela na svoje kćerke – Emu, Unu i Lulu. Ove ćerke svedoče o blaženoj zajednici bivše manekenke i slavnog Brege.

Preporučujemo