Juče je bio dan obilježavanja 41. godine od tragične smrti voljene pjevačice Silvane Armenulić.  Njena kćerka je tim povodom na Instagramu objavila potresnu objavu i fotografiju poznate pjevačice. Njena smrt je dočekana sa izlivom tuge javnosti, koja je ostala sa brojnim pitanjima zbog nesreće u kojoj je izgubila život.

10. oktobra 1976. godine na autoputu Beograd-Niš kod Kolara dogodila se fatalna nesreća. Žrtve su bile Esma Armenulić, u pratnji sestre Mirjane (Mirsada) Bajraktarević i dirigenta Narodnog orkestra RT Beograd Radeta Jašarevića. Nažalost, sva tri lica izgubila su život u nesreći. Smrt Armenulićeva bila je posebno tužna jer je tada imala samo 37 godina. Posljedice ove tragedije bile su zamršene i izazvale veliko interesovanje javnosti.

Nakon detaljne rekonstrukcije incidenta, otkriveno je da je Ford Granada u kojem su se vozili jurio oko 150 kilometara na sat prije nego što je naglo skrenuo u suprotnu traku, što je dovelo do katastrofalnog sudara. Iz daleke udaljenosti, oštre oči vozača kamiona uhvatile su treperenje udaljenih svjetala. Nažalost, donio je naivnu pretpostavku da će vozilo koje se približavalo proći bez ikakvih problema. Uprkos svim naporima da izbjegne potencijalni sudar, surova stvarnost je ubrzo postala neizbježna – tragična nesreća se dogodila.

U očajničkom pokušaju da spriječi katastrofu, sve je hitnije pritisnuo kočnice. Vrijeme se, međutim, okrenulo protiv njega i nije mu ponudilo predaha. Udar je bio brutalan, desna strana njegovog pouzdanog Forda se nemilosrdno sudarila sa masivnom karoserijom kamiona, uzrokujući da su desni prednji točak i osovina bespomoćno klizili ispod njega. Posljedice su ostavile Silvaninu smrt kao tragični podsjetnik na tužne posljedice ovog katastrofalnog događaja.

Preporučujemo