Osobni život Ane Ivanović nije dostupan široj javnosti. No, umirovljena teniska zvijezda povremeno će ponuditi pogled na svoj idilični način života sa suprugom Bastijanom i njihovom djecom. Njezina nepokolebljiva predanost svojoj obitelji očita je u ovim trenucima.To se posebno ističe nakon što je rodila njihovog trećeg sina prije nekoliko mjeseci.

Prednost rađanja djece nakon završetka karijere nije zanemarena. Ona priznaje da je ovo vrijeme posebno korisno budući da su prve godine djetetova rasta ključne za njihov razvoj.Ana izražava svoju zahvalnost na prilici da provodi vrijeme sa svojom djecom i prenosi im neke od istih vrijednosti koje je naučila odrastajući. Priznaje da su sadašnja vremena drugačija i nada se da će naučiti svoje sinove da izbjegnu pretjeranu fokusiranost na perfekcionizam.

Kao roditelj, svojoj djeci usađujem važnost netežnje za savršenstvom. Želim da shvate da je savršeno normalno činiti pogreške. Iskrenost je ključna vrijednost koju ih učim i uvjeravam ih da neće snositi nikakve posljedice ako govore istinu. Ne želim da osjećaju ogroman pritisak koji dolazi s težnjom za savršenstvom. Moj partner, Basti, je od velike pomoći u ovom pogledu jer je on opušteniji od mene, a ja sam stroži i ozbiljniji roditelj.  Ana je priznala da je u većini slučajeva nejna riječ posljednja.

Ana je dala izjavu, priznajući da je ono što je namjeravala reći prvenstveno njezino posljednje mišljenje o tom pitanju. Posebno je istaknula svoje osjećaje prema djeci. Tada je otkrila da njen suprug jako uživa u posjeti Srbiji.Ana je primijetila da Basti jako voli Beograd jer ga često posjećuje i uživa u vremenu koje provodi ovdje. Tijekom posljednjeg posjeta čak je igrao padel s njezinim bratom. Ana ponekad osjeća da Basti uživa u gradu više nego ona sama, budući da kao strankinja ne može prisustvovati svim događanjima. Međutim, Basti uvijek nađe vremena za aktivnosti kao što su pauze za kavu, igranje padela ili golfa i posjećivanje utakmica.

Preporučujemo