Na portalu USK-vijesti je dana 15.09.2023. godine objavljen članak naslovljen sa : UBIJEN SAŠA! PUCALI U NJEGA DOK JE SJEDIO U KAFIĆU SA SUPRUGOM I KĆERKOM: Upravo stigle informacije (FOTO), u kojem se stara vijest o ubistvu Saše Spasića iz Srbije koje se desilo u Ekvadoru prije tri godine, predstavlja kao de se ono desilo sada. Naslov članka je čitaoce mogao dovesti u zabludu da je ovaj slučaj aktueelna vijest i zbog toga je ovaj članak označen kao klikbejt od strane portala Raskrinkavanje.ba.

Određeni broj kriminalaca sa naših prostora boravi u Ekvadoru. Lokalne ekvadorske novine  su objavile da je ubijen Nišlija Saša Spasić. Incident se dogodio dok je sa porodicom večerao u restoranu u trgovačkom centru Samborondon. Nepoznati strijelac je oko 18 sati ušao u kafić i ispalio tri hica, koja su snimile nadzorne kamere. Međunarodni medijski izvori spekulišu da je atentat bio povezan sa nedozvoljenim aktivnostima, s obzirom na prisustvo profesionalnog atentatora. Osumnjičeni je opisan kao mršav, tamnoput muškarac sa kratkom kosom, u potpunosti obučen u crno sa crnom maskom i pantalonama. Počinilac je odmah nakon pucnjave pobegao sa lica mesta, ostavivši Sašu da se sruši. Ostalih osam prisutnih osoba sakrilo se nakon incidenta.

Nakon incidenta, mnogi posjetioci su u strahu napustili to područje. Sašina žena je vrisnula moleći za pomoć. Prema nezvaničnim informacijama, žrtva je preminula od prostrelne rane u glavu. Vlasti su stigle na mjesto događaja i pokrenule uviđaj. Naknadno je otkriveno da je u stanu Saše S. otkrivena značajna količina novca. Uprkos prvobitnim uverenjima da je farma-mafija ciljala Srbina, s obzirom na glasine da su Spasić i njegova porodica otputovali u Ekvador da učestvuju u nedozvoljenim aktivnostima, dokazi prikupljeni tokom istrage pokazuju da je on bio umešan u narko kartele. Vjeruje se da je ubistvo povezano sa organizovanim kriminalom i trgovinom drogom, što potvrđuju i dokazi pribavljeni tokom istrage.

Šef policije u Ekvadoru Viktor Araus potvrdio je da je dotična osoba imala dokumentaciju koja potkrepljuje svoju tvrdnju. Dalja istraga dovela je do toga da su vlasti otkrile 250.000 dolara u rezidenciji koja se nalazi u gradu La Aurora, gde je osumnjičeni Nišlija živeo. Nakon ubistva Saše Spasića, policija je obaveštena da je njegova supruga spremna da sarađuje sa organima reda. Međutim, pojavio se značajan izazov jer nije mogla govoriti španski ili engleski, što je ometalo napore za prikupljanje podataka koji bi mogli razjasniti okolnosti oko smrti njenog supruga.

Policijska uprava je otkrila da aktivno radi na uspostavljanju načina komunikacije sa osobom koja može imati neprocjenjive uvide. Saša Spasić je bio čest putnik u Ekvadoru i proveo je dosta vremena u Južnoj Americi. U zemlju je ušao sa vizom koja mu je omogućavala da tamo ostane godinu i po. Policijski zvaničnik je dalje naveo da ne postoji ranija evidencija da je Spasić imao bilo kakve probleme sa lokalnim vlastima. Na snimku incidenta vidi se kako strelac, koji je imao tamniji ten od proseka, tri puta puca u Spasića. Napad se dogodio u tržnom kompleksu gde je bio Spasić sa suprugom i ćerkom. Na snimku se vidi da je počinilac sedeo u neposrednoj blizini Spasićeve porodice i bio zaokupljen mobilnim uređajem. Napad je izveo tek nakon što je identifikovao Spasića kao svoju nameravanu metu.

UPUĆUJEMO IZVINJENJE NAŠIM ČITAOCIMA zbog članka koji je napisan kao klikbejt.

Preporučujemo