Jedna od legendarnih glumica sa naših prosdtira je Svetlna Bojković koja je ostvarila niz uloga u domaćim serijama i filmovima. Međutim i njen privatni život je bio jako buran. Nakon smrti prvog supruga 1993. godine, Cece Bojković ponovno je pronašla ljubav s Mucijem, svojim drugim suprugom, koji je nažalost preminuo 2004. Godinama kasnije, 2011., Cece je ušla u treći brak, ovoga puta s diplomatom Slavkom Kruljevićem.Rođena u Zemunu 1947. godine, Svetlana Ceca Bojković je svoje formativne godine provela na Vračaru. Njezin otac Cvetko Bojković radio je kao časnik i geodet u Vojnogeografskom institutu u Beogradu, dok se majka Vera posvetila domaćici. Cvetko je porijeklom iz Kumanova, a Vera je rođena u Knjaževcu.

 

Nakon završetka studija na Kraljevskoj vojnoj akademiji, Cvetko se nakon susreta s Verom preselio u Beograd. Tijekom jednog intervjua otvoreno je priznala strog odgoj koji je dobila od svojih roditelja, koji su stavili veliki naglasak na njezin razvoj kao pojedinca. Njihovo kućanstvo radilo je prema rigidnom rasporedu, diktirajući vrijeme obroka, obrasce spavanja i sate učenja. Osvrćući se na svoju prošlost, Svetlana je izrazila želju da se bavi glumom kao sredstvom oslobađanja od strukturiranog i discipliniranog okruženja koje je prožimalo njihov obiteljski život.

Od malih nogu pokazivala je strast prema klaviru, što ju je navelo da uz redovno osnovno obrazovanje upiše i glazbenu školu. Nastavljajući svoj akademski put, pohađala je 4. beogradsku gimnaziju, gdje se usmjerila na prirodoslovno-matematički smjer, dok je pohađala glazbeni smjer u srednjoj glazbenoj školi.

Osvrćući se na svoje odrastanje, jednom je spomenula svoj inherentni polet i energiju. Izvrsna u obje obrazovne ustanove, ponosno je zaslužila prestižnu Vukovu nagradu kao jedna od njezinih najranijih dobitnica.

Od malih nogu njezina je strast prema glumi bila neosporna. Sve je počelo redovnim odlaskom u Marionetsko kazalište, a kasnije i u “Kazalište Boško Buha”. Kako je odrastala, širila je vidike i počela gledati serije koje su osvajale odrasle.

  • Tijekom osnovnoškolskih i srednjoškolskih godina aktivno je sudjelovala u dramskim sekcijama, usavršavajući svoje vještine i talente. Još kao srednjoškolka posvetila se pripremanju zapaženog recitala koji je pokazao talent svoje škole u konkurenciji s drugim školama u Beogradu.

Sa 16 godina započela je karijeru u Amaterskom pozorištu “Dadov”, a po završetku studija upisala je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Ova odluka ostavila je njezine roditelje u stanju očaja jer bi njezini akademski uspjesi bez problema osigurali upis na bilo koji drugi fakultet bez potrebe za prijemnim ispitom.

 

Uoči ispita, glumicu je usmjeravao i podržavao njezin tadašnji dečko Miloš Žutić. Upravo je tijekom ove faze započela njezina početna, izuzetna ljubavna priča.

U klasi profesora Predraga Bajčetića uspješno je izborila upis na Akademiju, a već na drugoj godini fakulteta dobila je svoju prvu kazališnu ulogu.

Putevi su im se ukrstili tijekom njezine jurnjave za prijemom na akademiju, a on joj je velikodušno pomagao u pripremama za prijemni ispit. Ubrzo je njihova veza procvjetala, a kulminirala je brakom tri godine kasnije.

U tom konkretnom smjeru sve mi se činilo da se odvija ubrzanim tempom. Samo dvije godine nakon upisa na Akademiju dobio sam nevjerojatnu priliku da postanem stalni član ansambla Jugoslavenskog dramskog pozorišta. Ovu izuzetnu odluku donio je Bojan Stupica, još dok sam bio student! Godina 1968. bila je za mene posebno bogata jer sam imao privilegiju nastupiti na sedam premijera.

Povrh toga, imala sam osmu premijeru koja je bila posebno osobna: brak s talentiranim glumcem Milošem Žutićem. Nakon toga uspješno sam završio studij 1970. godine i, začudo, krajem 1972. godine s radošću sam dočekao dolazak svoje kćeri Katarine, od milja zvane Kaja.Tijekom svoje objave spomenula je kako je imala poteškoća tijekom trudnoće.

 

Želja da postanem majka bila je duboko ukorijenjena u meni, ali sam u prijašnjim trudnoćama nailazila na izazove. Stoga, kad sam otkrila da sam ponovno trudna, prihvatila sam to kao božanski blagoslov. Obuzeo me duboki osjećaj radosti. Cijelu sam trudnoću gajila samo optimistične misli, a čin rađanja postao je transcendentan susret. Uistinu, ne postoji ništa što bi se moglo mjeriti s neopisivim trenutkom kada sam prvi put čula dragocjeni plač moje voljene Kaje… – izjavila je.

Na trećoj godini studija stupila je u brak sa svojim prvim suprugom Milošem.Sa dvadeset i jednom godinom ušla sam u brak sa osam godina starijim Milošem. Naša nezrelost u to vrijeme dovela je do pogoršanja naše bračne veze, ali naša ljudska veza ostala je netaknuta.

  • Ta veza trajala je do kraja njegova života 1993. godine, kada je imao pedeset i četiri godine, unatoč tome što smo oboje sklopili nove brakove – ja s redateljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on s glumicom Ognjankom Ognjanović, s kojom imao je sina po imenu Đorđe. Unatoč tim okolnostima, Miloš i ja ostali smo nevjerojatno bliski. Nažalost, Miloš je podlegao teškoj bolesti.

Od jedva osamnaeste godine do svoje trideset pete bila sam u vezi s Milošem, što je razdoblje od velikog značaja za oblikovanje onoga što sam danas. Naravno, kao i svaki par, imali smo dosta malih, beznačajnih svađa. Možda nisam u potpunosti iskusila život žene, s obzirom da mi je on bio prvi ozbiljan dečko. Moguće je da, da sam bio stariji i zreliji, ne bih odlučio raskinuti brak. No, stvari su se jednostavno tako odvijale, ispričala je Svetlana.

 

Cecin brak s Milošem Žutićem došao je definitivnom kraju kada je razvila osjećaje prema drugom čovjeku, Ljubomiru Muciju Draškiću, koji je bio režiser. Bila je otvorena i iskrena o svom novom ljubavnom interesu sa svojim suprugom u to vrijeme.

Kao iskusna glumica i zrela osoba, započela je moja veza s Mucijem. Slučajno je naša ljubav procvjetala dok smo oboje bili članovi žirija za nagradu “Bojan Stupica”, što je rezultiralo čestim zajedničkim putovanjima. U početku smo vodili ležerne razgovore kao poznanici, raspravljajući o širokom rasponu tema, a ja sam bio nesvjestan razvoja naših osjećaja.

Tek sam jednog dana odjednom shvatio da sam se zaljubio. Iz poštovanja prema Milošu i želje da zadržim iskrenost, odlučila sam s njim otvoreno razgovarati, pazeći da se ne nađem u situaciji da je prijevara neophodna. Tijekom 1980-ih postojalo je razdoblje preklapanja mojih brakova.

S Mucijem sam stupila u brak prije finalizacije razvoda od Miloša. Snaga naše ljubavi nadilazila je sve zakonske propise, a brak smo ozvaničili tek 1990. godine. To je bilo zato što je Muci okončao svoj prethodni brak na sličan način na koji sam ja okončala svoj, kako je objasnila.

 

  • U kasnim 1990-ima počeo je doživljavati silaznu spiralu u ono što se najbolje može opisati kao stanje očaja, što je na kraju dovelo do potpunog gubitka nade u život. Prije toga, uvijek je bio otporan na traženje liječničke pomoći. Nakon bombaškog incidenta, prijatelji su ga ispratili u bolnicu “Sveti Sava”, gdje su mu liječnici utvrdili problem s krvnim žilama. Tragično, preminuo je 2004. od srčanog udara u šezdesetsedmoj godini života.

Kroz upoznavanje zajedničkih poznanika imala je priliku upoznati Slavka, koji joj je sada suprug.Jednom prilikom Ceca je ispričala kako su Slavkovi poznanici, koji su bili i moji prijatelji, pozvali na večeru. Slavko je četiri godine proveo u New Yorku na dužnosti zamjenika šefa misije Srbije pri UN-u. Po njegovom povratku, naši zajednički prijatelji organizirali su večeru i omogućili nam da se sretnemo.

Nakon toga su nastavili organizirati večere, pružajući nam više prilika za bolje upoznavanje. To je trajalo dva mjeseca sve dok nije došao trenutak kada smo konačno otišli sami na ručak.

Glumica Svetlana Bojković neustrašivo je pričala o svojoj kćeri, talentiranoj glumici Katarini Kaji Žutić i njezinoj nepokolebljivoj odlučnosti da zaštiti i uzdržava svoju obitelj.

Uz nepokolebljivu podršku i mog supruga i Kajinog supruga, uspjeli smo prevladati svoje izazove. Raduje me spoznaja da ima mnogo pojedinaca koji vode ispunjen život bez djece. Iako bi bilo lijepo imati unuke koji bi nastavili našu obiteljsku ostavštinu, Katarinina i moja životna priča za mene je izvanredan izvor ispunjenja. Sažima sve moje težnje i postignuća u ovom zemaljskom postojanju.

Preporučujemo