22. svibnja 2016. godine preminuo je Velimir Bata Živojinović, poznat po svom bogatom repertoaru u jugoslavenskoj kinematografiji. On je glumac koji je u bivšoj državi ostvario najveći broj uloga. Prema riječima redatelja Rajka Grlića, koji je s njim surađivao na filmu U raljama života, Bata Živojinović posjedovao je jedinstvenu sposobnost neprimjetnog spajanja vlastitog identiteta s identitetom lika kojeg tumači, osvajajući gledatelje svojim uvjerljivim igrama.

Bati Živojinoviću osmjehnule su se sretne okolnosti koje su mu omogućile da osnuje pozamašnu i sretnuobiteljsku zajednicu. Među njegovih petero unučadi jedini nosi njegovo ime muški nasljednik Velimir. Prije četiri godine unuk slavnog glumca odlučio je krenuti vlastitim putem i skrenuti djedovim stopama. Odlučivši se za drugu putanju, upisao se na cijenjeno sveučilište “Sorbonne” u Francuskoj, gdje je krenuo na studij koji je predstavljao još veće izazove.

Kako prenosi Kurir, njegov otac Miljko Živojinović ispričao je da smo svi ispunjeni radošću jer je izabrao da se bavi naukom i inženjerstvom na Sorboni, umjesto da postane glumac. Od petero unučadi koje je iza sebe ostavio slavni Bata, jedini muški nasljednik je mlađi Velimir. Dina, koja trenutno živi u Srbiji, nedavno je podijelila fotografiju svog brata.

Velimir je zadubljen u intervju svoje sestre o njezinom obrazovnom putu koji ju je odveo na prestižne institucije poput Sorbonne u Parizu, Kalifornije i Londona. Trenutno ide stopama svoje tete krčeći svoj put na polju diplomacije. Miljko je Milenin otac, dok je njegova sestra Jelena pozdravila dolazak Jelisavete i Julijane. Porodica pokojnog glumca je velika a svi se jako dobro slažu i međusobno su bliski i povezani.

Preporučujemo