Željko Joksimović je jedan od najpopularnijih kompozitora i pjevača u regiji. Kantautor je trenutno u bračnoj sreći sa Jovanom Joksimović, koja je voditeljica. Njihova zajednica rodila je troje djece: Kostu, njihovog sina i kćeri blizanke Anu i Srnu. Prije sadašnjeg braka bio je u braku sa svojom prvom ljubavi Vesnom, a zajedno imaju kćer Minu.

Osobni život Željka Joksimovića oduvijek je plijenio pozornost javnosti, što je dovelo do velikog zanimanja za specifičnosti njegovog prvobitnog braka. S 23 godine Željko je ušao u prvi brak koji je plod srednjoškolske romanse. Priču o tome kako je počela njihova ljubav ispričao je jedan dobar poznanik glazbenika.

Radi se o Željkovom profesoru fizike koji je slučajno  bio i njegov susjed iz Valjeva, njegovog rodnog grada. Profesor Srećković ispričao je da su i Željko i njegova bivša supruga Vesna bili njegovi učenici. Unatoč tome što su pohađali isti odjel, nitko u to vrijeme nije mogao predvidjeti da će se na kraju vjenčati.

Jednog dana ugledao sam Vesnu i Željka kako prolaze ulicom držeći se za ruke. Bilo mi je drago vidjeti ih zajedno jer sam znao da su oboje dobro odgojena djeca. Pozdravio sam ih s prijateljskim “Dobar dan, komšija”, na što je Vesna pocrvenjela. Kasnije sam ih čuo kako razgovaraju o tome kako im je bilo zabavno zajedno. Nedugo zatim, Vesna se umalo preselila kod Joksimovića, a nedugo zatim su se i vjenčali.  Na svijet je došao potomak Vesnine i Željkove ljubavi Mina koji se smatra njihovom krunom njihove ljubavi. Održava blizak odnos i s majkom i s ocem. Vrijedi spomenuti da je Željkova kći nedavno podijelila tužnu vijest o gubitku djeda kojeg je jako voljela. Otkrila je da ju je djed motivirao da završi fakultet.

Preporučujemo