Jučer je cijela regija ostala obavijena tugom kada se saznalo da nas je napustio veliki glumac.  Žarko Laušević preminuo je u 63. godini i ostavio dubok trag. Njegovim odlaskom pogođeni su njegovi najmiliji i poznanici, kao i oni koji su zbog njegovih doprinosa svjedočili nekim od najznačajnijih filmskih ostvarenja. Kada je Laušević preminuo nakon duge i teške bolesti, glumačka javnost je oplakivala njegov gubitak. Mnogi su se oglasili na društvenim mrežama kako bi izrazili sućut, dijeleći poruke žalosti i prisjećajući se uspomena s njim.

Mima je na svom Instagram profilu napisala poruku kumu u kojoj mu želi sretna putovanja s anđelima. Također je izrazio nadu da će on pozdraviti njihovu voljenu obitelj i prijatelje, koji su već preminuli i sada žive u zagrobnom životu.Mima Karadžić i Žarko Laušević bili su bliski drugovi i ljudi od povjerenja. Žarko je 1992. godine bio kum na Miminom vjenčanju sa Sunčicom Đurić. No, sve se promijenilo nakon tragičnog incidenta u Podgorici 1993. godine. Žarko je iz pištolja CZ-99 usmrtio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a ranio je i Andriju Kažića. Nakon toga Mima i Žarko prekinuli su svaku komunikaciju i ostali dva desetljeća otuđeni. Njih dvojica su se pomirili tek na sahrani Dragana Nikolića.

Mima je prekinuo sve veze s Lauševićem nakon što je on usmrtio dva mladića, a Mima se zbližio s obitelji žrtve.  Mima više nikada nije pričao o Lauševiću te ga je u godinama koje su uslijedile potpuno udaljila iz svog života.Mima je tada odlučio da se suzdrži od razgovora o Lauševiću u intervjuima, iako su njegove kolege glumci izrazili želju da se on vrati u Srbiju.Nakon sahrane Dragana Nikolića, Mimin i Žarkov odnos doživio je značajnu transformaciju.

Shvatili su koliko su jedno drugome nedostajali jer im je sprovod služio kao podsjetnik da je život prolazan. Nakon bogoslužja odlučili su otići u pub, gdje su uspjeli obnoviti vezu i dugo razgovarati do ranih jutarnjih sati. Unatoč dijagnozi raka pluća i zahtjevnom liječenju, Žarko Laušević ostao je aktivan do posljednjeg dana. Na premijeri “Heroja Haliarda” publika ga je dočekala ogromnim pljeskom i ovacijama kao dokaz njegova postojanosti.

Preporučujemo