Želja za bogatim udvaračem koji će ih odvesti i ispuniti svaku njihovu želju uobičajena je fantazija mnogih žena. Međutim, stvarnost često ne ispunjava te idealizirane snove.Ipak, ono što je uistinu važno jest prisutnost iskrene ljubavi među partnerima, jer je to veza koja ne poznaje granice.Ako nema ljubavi i razumijevanja ni novac tu ne može pomoći.  Ovu istinu ilustrira izvanredna priča o ženi  iz Kragujevca koja je svoju ispovijest podijelila na društvenim mrežama.

 

Imala sam oduvijek svoje kriterije za budućeg mladoženju. Izostanak konzumiranja alkohola bio mi je presudan faktor. Shvaćala sam implikacije koje je to nosilo i željela sam izbjeći društvo koje bi meni i mojoj djeci nanijelo nesreću. Iako je to bio primarni zahtjev, nije bio jedini! Želja mi je bila imati postojanogi marljivog prijatelja. Naravno, nikada ne bih stupila u brak s osobom prema kojoj ne gajim duboku ljubav. Prisutnost materijalnih dobara poput stana, financijskog bogatstva, automobila ili imućnih roditelja nije mi bila od značaja kada je u pitanju moj dečko. Možda je moja nezainteresiranost za monetarna pitanja proizlazila iz činjenice da ja osobno nisam potjecala iz privilegirane sredine. Moja je majka sama odgojila brata i mene i vodili smo jednostavan i skroman život. U tom trenutku sam susrela  čovjeka koji će postati moj životni partner. Putevi su nam se ukrstili i otkrili smo jedno drugo i nakon godinu dana  donijeli smo odluku stupiti u brak. U usporedbi s modernim standardima, njegova se financijska situacija smatrala siromašnom. Odgajan je u velikom kućanstvu s petero braće i sestara. Nakon što je završio studij aviomehanike, dvije je godine života posvetio služenju vojnog roka prije nego što je dobio mjesto nastavnika u lokalnoj srednjoj školi. Živeći u prostranoj obiteljskoj rezidenciji, dijelio je prostor sa svojim roditeljima i braćom i sestrama.

Nakon skromnog vjenčanja započeli smo zajednički život kao podstanari. Prvih pola godine bilo je potrošeno dubokim istraživanjem međusobnih osobnosti dok smo se kretali neistraženim područjem suživota. Intenzivni napadi ljubomore i razdora postali su uobičajena pojava i činilo se kao da se ne slažemo oko svake zamislive teme. Međutim, usred svih svađa, naša ljubav jedno prema drugom ostala je nepokolebljiva. Nakon smrti njegove majke svjedočila sam rijetkom događaju: lio je suze. Fokus nam se tada preusmjerio na osnivanje obitelji i posvetili smo se tom pothvatu. U svojoj potrazi za boljim zaposlenjem i većim prihodom kako bi poboljšao kvalitetu života naše obitelji, uspješno je osigurao unosniju priliku za posao. Iako smo vodili računa o svojim financijama, nikada nismo iskusili nikakav manjak ili višak. Uz pomoć malih kredita uspjeli smo nabaviti parcelu i osigurati sredstva za izgradnju. Naše putovanje prema izgradnji našeg doma je počelo, dok se život nastavlja odvijati. Naša obitelj možda ne odgovara uzorku idealne obitelji, suočavajući se s izazovima kao i svaka druga. Ipak, najvažnije nam je da smo svi zdravi, živi i složni. Nakon sedam godina zajedno, mogu pouzdano potvrditi da je on i dalje osoba kakvu sam željela. Kad bih dobila priliku ponovno birati, nedvojbeno bih ga još jednom odabrala. Tijekom ovih sedam godina moja se ljubav prema njemu znatno produbila. Imam potpuno povjerenje u njegovu nepokolebljivu podršku, bez obzira na okolnosti. Očito mi je da gaji istu ljubav prema meni i našoj djeci, stvarajući atmosferu ugode kad god smo zajedno.

Iako možda nismo imućni ili smatrani “iznadprosječnima”, dovoljno smo sretni da nemamo nikakvih financijskih obveza ili potrebe da tražimo materijalnu pomoć od drugih. Jedna moja poznanica nedavno je stupila u brak s bogatim gospodinom. Međutim, njihov odnos muči stalni sukob. Suprug priznaje da izlazi sam, da se odaje alkoholu i kockanju te da zanemaruje ženu i djecu. S druge strane, supruga priznaje da bi razmislila o prekidu braka da njezin suprug nema tako pozamašne prihode. Toliki teret na ramenima je nešto što nikada ne bih mogala podnijeti. Moj glavni prioritet leži u postizanju mira, obitelji ispunjene skladom i pouzdanog supružnika. Ona je sretna jer je u tome i uspjela.

Preporučujemo