Pas je čovjekov najbolji prijatelj od davnina otkako su potomci psa slični vuku pripitomljeni od strane ranih ljudi. Ljudi su doveli pse do te mjere razvoja da postoji niz raznih pasmina i dobro se razumijemo sada u to kako psi pokazuju svoju ljubav prema nama i kako komuniciraju neke stvari.

Ako pas liže vašu nogu, ruku ili obraz, to je znak njegove duboke ljubavi. Psi ljubav pokazuju na razne načine, a jedan od njih je i to kada se izvrnu na leđa i ispruže trbuh da ih mazite. Budući da je stomak osjetljivo područje, očito je da ste zaslužili povjerenje svog psa pa vam se prepušta.

Svi znamo da psi skaču od sreće, mašu repom, a ponekad i mokre kad im se vlasnik vrati nakon dugog puta što je još jedan znak da vas vole. Psi također gledaju u vas bez prekidanja pogleda kao znak ljubavi, a ako se probudite i vaš pas je kraj vas u krevetu, to je znak odanosti.

Psi sa drugim psima također komuniciraju na razne načine, a lizanje tu predstavlja razumijevanje između dva psa ko je tu glavni u njihovom odnosu. Tada je obrazac lizanja puno intenzivniji nego kada iskazuju ljubav prema svom vlasniku da uvjere drugog psa da prihvataju odnos moći.

Također se zna da su psi totalne maze i da im nekad zapravo i smeta kad njihov vlasnik prestane da se mazi s njima prerano, pa stoga vidite kako njuškom gura vašu ruku ili svoju šapu kako bi pokazao da želi još ljubavi i pažnje.

Preporučujemo