Jedan od najpoznatijih parova na javnoj sceni u Srbiji su pjevač Željko Joksimović i njegova supruga Jovana koja je uvažena voditeljka. Upoznali su se kada su zajdno vodili Eurosong koji je održan u Beogradu nakon što je Marija Šerifoić odnijela pobjedu sa svojom pjesmom Molitva.

Željko i Jovana Joksimović na početku braka živjeli su u skromnom stanu, a sada ponosno posjeduju raskošnu vilu procijenjenu na više od 2,5 milijuna eura.Dok voditeljica jutarnjeg programa i glazbenica može steći pozamašne novčane prihode, svoje nasljednike – Kostu, Srnu i blizanke Anu – cijeni kao svoje najdragocjenije bogatstvo.

U slobodnim trenucima vole se svim srcem posvetiti svojim interesima, što često rezultira njihovim čestim putovanjima.Mogućnostt putovanja privlači sve, a obiteljska dinamika stvara pozitivno okruženje za sve, pa tako i za Minu, Željkovu kćer iz prethodnog braka, koja, iako ima vlastiti stan, često uživa u društvu braće i sestara.

Danas će rezidencija Željka i Jovane Joksimović vrviti pozitivnom energijom, a druženju će bez sumnje biti cijela obitelj, roditelji i brat glazbenik.

  • Na današnji dan Željko slavi svoj 52. rođendan, a taj je rođendan njegova draga osoba ponosno podijelila na Instagramu uz iskrenu poruku: “Sretan 52., ljubavi moja.” Nakon Jovanine objave uslijedio je niz čestitki, ne sumnjajući da su njihova djeca svom voljenom ocu pripremila posebno iznenađenje.

Kantautorici Jovani Joksimović sin je slomio srce, a bol i dalje nestaje. No, kada je proslavio 50. rođendan, priredio je nezaboravan tulum o kojem se i dalje priča. Hoće li i ove godine u travnju imati sličnu proslavu, još se ne zna.

Biografija:

Željko Joksimović, talentirani pjevač i skladatelj iz Srbije, imao je čast dva puta predstavljati svoju zemlju na Euroviziji. Rođen 20. travnja 1972. u Beogradu, Željko i dalje živi i radi u istom gradu. Otac mu je sa Uba, a majka Vesna iz Bijelog Polja. Željko ima mlađeg brata Aleksandra koji se trenutno bavi glumom.

Odrastao u Valjevu, Željko je tu završio osnovnu i srednju školu. Imao je jedinstveno obrazovno iskustvo, pohađajući istovremeno osnovnu i srednju glazbenu školu. S 12 godina sudjelovao je na glazbenom festivalu u Parizu i izašao kao pobjednik osvojivši prestižnu titulu prve harmonike Europe. Saša Joksimović, glumac i voditelj, Željkov je brat.

Željko je isprva upisao odsjek harmonike u Podgorici prije nego što se prebacio na Fakultet glazbenih umjetnosti u Beogradu, iako ga nije završio. Zanimljivo je da je vješt u sviranju 14 različitih glazbenih instrumenata. Osim materinjeg, Željko tečno govori još pet jezika: grčki, engleski, ruski, poljski i francuski. Željko se 1995. godine vjenčao s psihologinjom Vesnom Avramović, a iste godine na svijet su poželjeli i kćerkicu Minu.

Nakon kratkotrajnog braka, bivši supružnici uspjeli su održati pozitivan odnos nakon razvoda. Mina je, slijedeći očeve stope, nastavila glazbenu karijeru i stekla značajan broj pratitelja na društvenim mrežama, nerijetko dobivajući komentare o njezinoj sličnosti s Kim Kardashian. Željko je jako ponosan na svoju kćer i jako cijeni njezino mišljenje, često tražeći njezino mišljenje. Mina je uvjerena da će imati dovoljno prilika pokazati svoj talent.

  • Željko je prije toga bio u vezi s pjevačicom Svetlanom Cecom Slavković, nakon čega je uslijedila četverogodišnja veza s Leontinom Vukomanović. Njih dvoje ne samo da su poslovno surađivali nego su se i javno verbalno prepucavali.

Njihova je veza naposljetku prekinuta zbog voditeljice Adrijane Čortan s kojom se Željko zabavljao sve do 2008. godine. Iako su mediji nagađali o njegovoj vezi s pjevačicama Svetlanom Cecom Ražnatović i Romanom Panić, te su glasine ostale samo naklapanja.

2008. godine uplovio je u vezu s voditeljicom Jovanom Janković. Željko i Jovana zaručili su se 14. veljače 2011., no zaruke su nakon samo nekoliko dana prekinute. Prema pisanju medija, Jovanu su optuživali za nevjeru sa košarkašem Sašom Đorđevićem, ali je njen partner, pjevač, stao u njenu zaštitu. Unatoč kontroverzama, uspjeli su se pomiriti i izmijenili zavjete na privatnoj ceremoniji 21. siječnja 2012. na osamljenim Maldivima.

Nedugo nakon toga su imali građansko vjenčanje u Srbiji. Njihova zajednica dodatno je proslavljena u rujnu 2014. godine crkvenim vjenčanjem na kojem su bili njihovi roditelji i najbliži prijatelji, nakon čega je uslijedio veseli domjenak u restoranu Franš. Željkov kum bio je menadžer Bane Obradović, dok je istu ulogu za nju imao i Jovanin menadžer Srđan Predojević.

Za uspomenu na svoj brak, par je uživao u romantičnom medenom mjesecu na Sejšelima. Jovana je 10. travnja 2014. rodila sina Kostu carskim rezom, a Željko je bio prisutan i dokumentirao taj važan događaj. U travnju 2017. odjeknula je vijest da Jovana i Željko čekaju blizance. koji bi trebao stići u nadolazećoj jesenskoj sezoni.

Preporučujemo