Godine 2006., tijekom turnira u Amersfoortu, Jelena Đoković, ranije poznata kao Ristić, debitirala je u javnosti kao Novakova djevojka i od tada je stalno prisutna u njegovoj loži na gotovo svakom turniru. Doduše od kako su im djeca krerenula u školu biraju na kojim će turnirima biti uz Noleta zbog obaveza.

 

Tijekom tog vremena, par je izmijenio svoje sudbonosne zavjete i bili blagoslovljeni sa sinom po imenu Stefan, kao i kćeri po imenu Tara. Unatoč velikom divljenju koje je dobila u Srbiji, o ženi koja je osvojila Noletovo srce nema dovoljno informacija. Nakon što je završila školovanje u Osnovnoj školi “Drinka Pavlović” i Sportskoj gimnaziji, Novaka je imala priliku upoznati 2005. godine uz pomoć zajedničkih poznanika. Od trenutka kada su se ugledali, njihova je ljubav procvjetala i od tada su ostali nerazdvojni. Njihova zajednička strast prema sportu, počevši od Jelenine posvećenosti tenisu i kasnijeg prelaska na atletiku, dodatno je učvrstila njihovu vezu.

 

Sa željom da dobije stipendiju i nastavi školovanje u inozemstvu, posvetila se marljivom učenju. Kako bi uzdržavala obitelj, zaposlila se u kladionici i kao promotorica. Jelena je uspješno upisala renomirani program poslovne administracije na Sveučilištu “Bokoni” u Milanu, a po završetku je postigla izniman akademski uspjeh, diplomirajući s najboljim ocjenama. Nakon preseljenja u Monte Carlo, započela je suživot s Novakom i vrlo brzo dobila mjesto u odjelu za ljudske resurse u naftnoj kompaniji Tamoli.

 

Upornim ulaganjem u svoje obrazovanje uspješno je magistrirala i doktorirala na području menadžmenta. Kao direktorica Zaklade “Novak Đoković”, njezina je uloga prikupljanje sredstava za pomoć siromašnoj djeci u Srbiji. Kroz svoju učinkovitu koordinaciju, orkestrirala je brojne humanitarne inicijative koje su privukle značajne osobe i slavne osobe poput Naomi Campbell, Kate Hudson, Sarah Ferguson, Borisa Beckera, Richarda Bransona, Gerarda Butlera i raznih drugih. Rođena je u Beogradu 17. lipnja 1986. godine, a nastanjena je u Kosovskoj ulici. Ipak, najveći dio svojih formativnih godina provela je u Ljigu, pod brigom bake i djeda.

Preporučujemo