Gubitak voljenog člana obitelji neizmjerno je teško iskušenje, pogotovo kada se radi o bliskom i dragom rođaku koji prerano odlazi s ovoga svijeta. Nažalost, brojni su se roditelji suočili s ovom srceparajućom istinom, tjerajući svoju djecu da putuju životnim putem bez neizostavne prisutnosti dragog člana obitelji. Ova uznemirujuća okolnost proširuje svoj doseg čak i na potomke poznatih pojedinaca, naglašavajući činjenicu da samo bogatstvo ne može zaštititi od nesretne pojave katastrofalne nesreće ili prerane smrti.

Fokus naše današnje rasprave bit će usredotočen na slavnu pjevačicu Silvanu Armenulić, koja je igrala ključnu ulogu u živahnoj jugoslavenskoj glazbenoj industriji. Valja spomenuti da je Silvana ostvarila zapažene suradnje s cijenjenim glazbenicima poput Tome Zdravkovića. O njoj se jako puno stvari moglo saznati i iz filma Toma koji je režirao Dragan Bjelogrlić. Ovo služi kao dirljiv podsjetnik na eru procvata jugoslavenske narodne glazbe, kako je prekrasno prikazano u hvaljenom filmu Dragana Bjelogrlića, koji je premijerno prikazan prije gotovo dvije godine.

S velikom tugom prisjećamo se prerane smrti Silvane koja je prije pedeset godina tragično izgubila život u prometnoj nesreći. Ovaj razorni incident dogodio se 1976. godine dok se vraćala sa značajnog koncerta. Utjecaj njezine odsutnosti nisu osjetili samo njezini obožavani obožavatelji i posjetitelji koncerata diljem Jugoslavije, već je duboko utjecao i na njezinu blisku obitelj i prijatelje. Naime, Silvana je bila u braku s Radmilom, poznatom tenisačicom, a zajedno su dobili kćer Gordanu, po Silvaninoj baki po ocu.

Do danas, Gordana nastavlja otvoreno dijeliti iskrene postove o svojoj majci na raznim društvenim mrežama, posebice na Facebooku. Prerani gubitak majke u godinama njezina odrastanja duboko je utjecao na Gordanin život. Silvana, istaknuta figura jugoslavenske pop scene, onemogućila je Gordani da izbjegne poražavajuću vijest, ostavivši je da upravlja životom bez utješne prisutnosti svoje majke. Unatoč ovoj golemoj tragediji, Gordana je procvjetala u izvanrednu ženu, uspješno završivši svoje fakultetsko obrazovanje i nastavivši uspješnu karijeru kao učiteljica matematike. Sada ima vlastitu obitelj punu ljubavi, ali uspomena na njezinu majku ostaje zauvijek urezana u njenom srcu.

Preporučujemo