Željko Joksimović je već unazad nekoliko godina u skladnom braku sa voditeljkom Jovanom Joksimović s kojom ima i djecu. Ali prije nje, njegova najveća ljubav bila je, kako se čini, Leontina Vukomanović. Veza između Željka Joksimovića i Leontine Vukomanović, kako navodi proslavljeni pevač i kompozitor, bila je strogo profesionalne prirode.

  • Međutim, postoje dokazi koji upućuju na to da je između njih nekada postojala romantična veza. Prije više od dvadeset godina dijelili su brojne prijatne trenutke kao saradnici sve dok nije došlo do dugotrajnog sukoba. 1999. godine, tokom turneje Variety Uniona u Republici Srpskoj, imao sam priliku upoznati Željka. Proveli smo dosta vremena zajedno u studiju, radeći na pjesmama.

Tada je moja karijera bila na vrhuncu, što je dovelo do toga da su mediji spekulisali o mojim vezama sa raznim muškarcima, uključujući i njega. Uprkos insinuacijama medija, naša veza nikada nije potvrđena. Bili smo zaista bliski prijatelji i saradnici, a naši muzički poduhvati dali su najveći uspeh. Pokazujući kreativnu predanost, svesrdno smo dijelili svoje talente jedni s drugima.

On je komponovao pesme za moj album, a ja sam dao doprinos njegovom. Ovaj proces saradnje često je zaokupljao naše dane i noći u studiju. Zajedno smo osmislili brojne pjesme za razne izvođače. Leontina se prisjeća tog vremena, ali nedavno se pojavila fotografija koja bilježi vrhunac njihove ljubavi.

Veza između Željka Joksimovića i Leontine Vukomanović naglo je prekinuta nakon žestoke svađe koja je između njih izbila. Na Radio festivalu sam imala priliku da izvedem svoju pesmu “Krila”, ali sam nakon toga odlučio da napravim potpunu promenu u svojim saradnicima, izuzev Željka.

Nažalost, on to nije dobro prihvatio i imali smo žestoku svađu tokom snimanja, što je na kraju dovelo do našeg rastanka. Imao sam viziju da otvorim dječiji centar, jer od 1991. pišem pjesme za djecu i nastupam na dječjim koncertima.

Tu ideju sam podijelio sa Željkom, ali sam na kraju odlučio da odustanem od plana kada je on izrazio želju da bude direktora centra. Uprkos nedostatku komunikacije sa Željkom, bio sam zahvalan što sam imao priliku da gostujem u emisijama sa njegovom suprugom Jovanom Joksimović i verujem da je njeno prisustvo pomoglo da se pomirimo.

Iako sa Željkom nisam razgovarala, moj odnos sa Jovanom je bio prijateljski. Često sam se pojavljivao u njenim televizijskim emisijama i često smo se ukrštali i razgovarali u istom frizerskom salonu. Jovana je 2013. izrazila interesovanje da napravi pesmu za Željka.

Pristao sam, ali sam predložio da komuniciramo putem e-pošte. Ona je pristala na ovaj aranžman, i kao rezultat, moja pesma “Ludak kao ja” je bila jedna od prvih pesama koje je prihvatio. Na kraju je prihvatio i pesmu “Dama”. Poslao sam mu demo kompoziciju putem e-pošte i on je izrazio svoju naklonost prema njoj, kao što je navela Leontina.

Iako Leontina i Željko nisu obnovili nekadašnje prijateljstvo, zadržali su profesionalnu komunikaciju u poslovne svrhe. Za film „Toma“ bio je potreban dečački glas koji bi mogao da dočara suštinu mladog Tome Zdravkovića.

Režiser mi je prišao da predloži kandidata iz mog hora „Čarolija“ i odlučili smo se za talentovanog Marka Perića. Nedavno sam ga video na televiziji i dogovorili smo se da će mi napraviti pesmu za izvođenje na Dečjem beogradskom proleću. S nestrpljenjem očekujem njegovu kompoziciju, kao što mi je i obećao.

Preporučujemo