Sloboda Mikalović je rođena u gradu Leskovcu na jugu Srbije. Glumica živi u naselju u blizini centra grada sa dve sestre Draganom i Mirjanom, ocem Draganom i majkom Milicom, u zgradi sa stanovima od ne više od 60 kvadrata.

Tamo smo sa komšijama razgovarali o tome kako se sjećaju Slobode i njene porodice. Po dolasku na vrata zgrade sreli smo stanarku na četvrtom spratu koja je u kući živela ceo život, pa se prisetila dana kada je glumica tu živela.

Obe izgledaju kao lutke, a ove dve glumice to ne dobijaju džabe. Nikada nismo imali problema sa njima, samo su nekako uvijek imali tako visok stav, osim tate, koji je bio sjajan momak i vrlo dobar u komunikaciji. Naravno, volio je da popije, ali nama komšijama to nije smetalo. Sa svima je pričao, iz nekog razloga bio glasan, svuda je donosio dramu i estradu – rekao je komšija, pa nastavio:

Nakon što je Dragan umro, otišli su, prodali stan i više se nisu vratili. Sloboda je zadržala sadašnji stil, njegovan, ali nenametljiv, dok je Dragana do srednje škole zadržala stil svetske zvezde. Stalno je nosila široke dukseve, dukseve dva broja veće, široke farmerke koje su nosili crni reperi… pedeset centi, to, sećam se jer je i mom unuku smetao taj čudan stil. Naš razgovor je čuo komšija koji je sjedio preko puta zgrade, pa nam je prišao i ispričao svoja sjećanja na Slobodu i njenu porodicu.

Čuo sam da se stidi mesta gde je rođena. I vidio sam je kako je rekla da nema kuda kad je stigla, pa je spavala u hotelu. To što je spavala u hotelu nije njena krivica, a ako se zaista stidi gde je rođena, onda se i mi stidimo neke njene uloge, a to nikome ništa – rekao je on, pre nego što je dodao put: on ne razume – Njen otac je potpuno dobar čovek, uvek imaju visok stav i takoreći su na istom nivou. Sloboda je zaista želela da pobegne što pre, a kada joj je otac umro, pokupili su njenu majku brzinom svetlosti i odvezli je u Beograd. Šta joj je smetalo i zašto se stidila gde je, ne znam ni dan-danas, čak su i lica veća od nje bila iz ovog grada, pa se nisu stideli odakle su – rekao nam je komšija Nisam raspoložen za fotografisanje.

Preporučujemo