Jelena Karleuša važi za nekog sa estrade ko nema dlake na jeziku. Slobodno možemo reći da je 2019. godina njena bila najteža, s obzirom šta joj se sve izdešavalo. Jelena Karleuša Tošić, je srpska pevačica poznata po svojim provokativnim kompozicijama i čestom promjenom svog imidža. 

Kada je imala samo šesnaest godina, Karleuša je izrazila težnju da se bavi pevačkom karijerom. Nažalost, njena majka, uprkos tome što je podržavala, nije bila u mogućnosti da finansijski podrži Jelenin debi album zbog ekonomskih teškoća u zemlji i velike inflacije. Međutim, uz pomoć pevačice Dragane Mirković, Karleuša je 1995. godine uspela da izda svoj prvi album pod nazivom Ogledalce pod Diskos. To je označilo početak njenog komercijalnog uspeha, jer je u Jugoslaviji prodala preko 100.000 primeraka ploče. Kako je karijera napredovala, objavila je još pet turbo-folk albuma, ali je uvijek težila da bude percipirana prvenstveno kao pop umjetnica.

Stekla je značajno priznanje i uticaj. Caliusa je također privukao značajnu pažnju medija svojim otvorenim stavovima i povremenim kontroverzama. Njemački magazin “Fokus” nazvao ju je “Madonom Balkana”, dok ju je magazin “V” uporedio sa Lady Gagom. Karleuša je i najpraćenija Srpkinja na društvenim mrežama, sa 2 miliona pratilaca na Instagramu. Jelena Karleuša sada dominira svetom mode, primajući priznanja sa svih strana nakon zadivljujućeg učešća na reviji cenjenog kreatora na Nedelji mode u Parizu.

Mnogi kažu da čak zasjenjuje fudbalerku Cristiana Ronalda Georginu Rodriguez, kao i brojne top modele. Nakon što je napravila revoluciju na sceni i istovremeno objavila dva nova albuma, Jelena nastavlja da beleži uspehe u inostranstvu i snimila je duet sa američkom rep zvezdom Tinom, koja ima pesme sa pevačicom Nicki Minaj, Kelly Rowland, pevačicom Ludacris…

– Duet je zapravo snimljen, ali ga iz više razloga nisam stavio na album “Alfa” i “Omega”. Izaći će kao singl u posebnoj prilici… vidjet ćete”, rekla je Carly. Znala je da želi da bude na sceni još kao tinejdžerka, a pevanje je bila njena strast. U svemu što je željela da radi ili postigne, od malih nogu imala je beskrajnu podršku majke Divne, poznate novinarke i radio voditeljice.

Ona pevačici uvek stoji iza leđa, podržava bilo koju njenu želju ili ideju i ne dozvoljava da joj bilo šta stane na put. To je njen oklop kada je napadnu i njeno zaklon u teškim trenucima.

Iako se godinama borila protiv raka kao lavica, bolest se i dalje pogoršavala. Umrla je 2019. godine, a Jelena se nikada nije pomirila sa njenom smrću. Nedavno je objavila fotografiju na kojoj se vidi poslednja prepiska Jelene i njene majke, a poruke nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

– Mama, šta to radiš? – Jesi li dobro? – Bolje sam. Zabrinut sam za tebe. – Zašto zbog mene, mama? sve je dobro. -Niko, niko, ne zaslužuje tvoju tugu. Volim te! ! ! Sledećeg dana, u nedelju, 13. februara, u 13:13, Divna je pisala svojoj ćerki: – Šta radiš, lepotice moja?

Samo dan pre nego što je napustila ovaj svet, Divna je na svom Instagram profilu objavila snimak Jelene kako se pojavljuje u stranim medijima i komentariše “Ljepoto moja”, a Jelena je odmah uzvratila nježnijim riječima: “Ti si moj anđeo”. Ovo je službeni ispraćaj bliske majke i kćeri.

Preporučujemo