Životnu hirovitost i neizvesnu prirodu oslikava priča Đurđice Barlović, inauguracione pevačice ansambla “Novi fosili”. Njeno tiho izdržavanje borbi koje su iskusili mnogi muškarci tragično je prekinuto njenom preranom smrću. Vijest o njenoj smrti pogodila je cijelu Jugoslaviju, s obzirom da je grupa Novi fosili bila jedna od najpopularnijih i najslušajnijih.

Od malena je imala snažan osećaj da će muzika biti njena životna strast. Njeno prvo pojavljivanje u beogradskom zabavnom programu “Face to Face” 1974. godine, gde je otpevala pesmu “Kad bi bio samo moj”, izazvalo je veliku pažnju svojom lepotom i harizmom. Sa “Novim fosilima” je postigla veliku popularnost, ali joj je porodica uvek bila na prvom mestu, iznad muzike, slave i novca.

Đurđica je napustila bend jer je želela da se fokusira na porodični život, a mi smo radili iscrpljujućim tempom. Za nju je porodica bila važnija od bilo kakvog nastupa ili novca. Uprkos tome što je vrhunska pevačica, rođena je da bude majka i žena. Rajko Dujmić, pevač “Novog fosila”, koji je preminuo u avgustu 2020. godine, rekao je da zbog nje nikada nisu morali otkazati koncert, a njen glas nikada nije posustao.

Dodao je da je ona dobrog zdravlja, zbog čega je njen prerani odlazak bio veliko iznenađenje. Na dan kada je preminula, to može izgledati nevjerovatno, ali svi satovi u mom domu su prestali da rade. Tek kasnije sam saznao za tužnu vijest, kako je ispričao Rajko Dujmić nakon pjevačeve smrti. Nakon njenog odlaska, njeno mjesto u bendu preuzima Sanja Doležal, a nakon njene smrti objavljen je album “Nedovršena priča”.

Preporučujemo