Pravila koja arapske žene poštuju dizajnirana su kako bi očuvale svoju lepotu i u starijem dobu. Istraživanje naučnika otkrilo je da arapske žene poseduju najnegovaniju kožu, zahvaljujući primeni ovih pet pravila koja im omogućavaju da zadrže mladolik izgled i u šestoj deceniji života.
5.)Guste obrve
Obrve arapskih dama karakterišu bogat volumen koji održavaju uz pomoć posebnih ulja. Rijetko koriste pincetu, čime zadržavaju prirodan izgled svojih obrva, čak i u zrelijim godinama.
4.)Ajlajner
Jedini deo tela koji Arapkinje često izlažu svetu su njihove oči, naglašene crnim ajlajnerom koji dodatno ističe njihov misteriozni pogled.
3.)Poseta hamamu
Orjentalne kupke efikasno čiste kožu i eliminiraju toksine iz organizma. Proces znojenja uklanja gornji, oštećeni sloj kože, pružajući joj dodatni sjaj, elastičnost i glatkoću na licu i telu.
2.)Nega zuba
Snežnobeli zubi su karakteristični za Arapkinje, a tajna leži u pažljivoj oralnoj higijeni. Postoji mišljenje da je praksa pranja zuba stigla u Evropu iz arapskih zemalja, gde se posebna pažnja posvećuje održavanju oralne higijene prirodnim sredstvima.
1.)Kvalitetna kozmetika na bazi ulja
Arapkinje se opredeljuju za upotrebu prirodne kozmetike kako bi negovale svoju kožu i kosu. Da bi postigle sjajnu i dugu kosu, koriste posebna ulja, dok za telo biraju maslinovo ulje za masažu. Ulje tamjana, ružino i bademovo ulje dodatno umiruju kožu, pružajući joj negovan i zdrav izgled.

 

 

Arapi (arapski: عرب ʻarab) čine semitski narod smješten uglavnom na Bliskom Istoku i sjevernoj Africi. Ukupan broj Arapa varira između 200 i 300 milijuna, a postoji tri ključne klasifikacije pripadnosti ovom narodu: politička, jezička i porekla. Broj Arapa može varirati u zavisnosti od klasifikacije, s obzirom na to da se, na primer, 180 miliona ljudi izjašnjava kao maternji govornici arapskog jezika. Arapi koriste arapski jezik i pišu arapskim pismom. Semitski narod koji naseljava područje od Maroka do Omana na Bliskom Istoku i sjeveru Afrike, prostrano se proteže na oko 10 milijuna kvadratnih kilometara, brojeći najmanje 250 miliona pripadnika. Približno 4 miliona Arapa živi u Europi, dok ih je oko 2 miliona u Americi. Saudijska Arabija i Jemen, poznati kao Hijaz, predstavljaju srce arapskog sveta, koje je postalo trgovačko središte duž karavanskih puteva nakon rođenja islama oko 610. godine. Među etničkim obilježjima, Arapi su uglavnom tamnokosi i smeđih očiju, a nijanse njihove puti variraju ovisno o regiji. Većinom su sunitski muslimani, dok je 10% pripadnika šiitske vjeroispovijesti, posebno u Jemenu, dijelu Iraka i obali Perzijskog zaljeva.

 

 

Arapi, zajedno sa Židovima, potječu od Sem, brata Hama. Kroz svoju bogatu povijest, osnovali su niz država, uključujući Alžir, Egipat, Irak, Jordan, Libanon, Maroko, Saudijsku Arabiju, Siriju, Tunis, Ujedinjene Arapske Emirate i Palestinu, koja se još uvijek bori za svoje priznanje. Socijalno, Arapi se dijele na stalno naseljene (ruralne ‘fellahin’ – seljake i gradske ‘hadar’ – gradski Arape) te nomadske, poznate kao Beduini. Postoje i narodi koji su jezički semitizirani (arabizirani), poput nekih Židova, Kopta i Berbera, ali etnički su različiti. Arapsko znanje o umjetnom navodnjavanju tla proširilo se Europom iz Španjolske, a riječ “noria” potječe od arapskog “nd’ura”. Također su unijeli pamuk u Europu, od kojeg su potekli francuski izraz “coton” i engleski “cotton”.Naziv “Arapi” i “Arabija” spominju se još u asirskim tekstovima pod imenom mâtu arbâi (Arapsko područje), no tačna lokacija nije poznata. Kasnije su se pojavili izrazi poput Arabi, Arubu, Urbi. U srodnim hebrejskim jezicima, riječi “aravah” i “arav” označavaju pustinju, što sugerira da bi se Arapi mogli prevesti kao “pustinjski narod”. Poluotok Arabija prekriven je beskrajnim pustinjama i predstavlja domovinu ovog prostranog naroda koji se proširio duž cijele sjeverne Afrike. Arapski jezik spada u semitsku granu semitsko-hamitske porodice, a koristi se arapsko pismo.

 

Preporučujemo