Već danima svi mediji u regiji pišu o tome kako je Marija Šerifović dobila sina. Marija Šerifović u nedavnom je intervjuu progovorila o svom putu do majčinstva i preprekama na koje je pritom nailazila. Istaknula je važnost brzog rješavanja pravnih pitanja, praćenih medicinskim postupcima poput preuzimanja i prijenosa jajnih stanica, uz podvrgavanje raznim terapijama.

 

Marijina nepokolebljiva odlučnost da podari svoju bezgraničnu ljubav svom djetetu poslužila je kao pokretačka snaga tijekom cijelog njezinog putovanja, koje je uključivalo ključne korake kao što je lociranje ugledne surogat agencije i osiguravanje usluga marljivog liječnika koji će nadzirati trudnoću. Unatoč dugotrajnosti procesa, Marijina  želja ostala je nepokolebljiva.

 

Razmišljajući o svom izboru da postane surogat majka, govorila je o poteškoćama na koje je nailazila dok je pokušavala održati trudnoću, što je nažalost završilo neuspješno. Iako je odlučila ne otkriti točne zdravstvene čimbenike koji su utjecali na njezinu odluku, poručila je da je surogat majčinstvo postalo njezina jedina alternativa. “Više puta sam pokušavala ostati trudna, ali nažalost nisam uspjela”.

 

Vađenje jajnih stanica i naknadno stvaranje embrija bio je postupak kojem sam se podvrgla prije dvije godine. Kroz niz genetskih testova potvrđeno je da su tri embrija bila sposobna za život. Kao rezultat toga, Mario je došao na svijet. Na upite o djetetovu ocu i njegovoj ulozi u djetetovom životu, Marija objašnjava: “Iako ne mogu otkriti sve pojedinosti prema ugovoru o privatnosti, budite uvjereni da će Mario biti detaljno obaviješten u odgovarajućem trenutku”. Kako se navodi u izjavi odvjetnika Strahinje Milovanovića, ističe se da surogat majka, koja je rodila dijete, ne održava kontakt s djetetom te je zakonski vezana potpisanim ugovorom da odmah po porodu skrbništvo prenese na budućeg roditelja.

Preporučujemo