Milica Pavlović često je pričala o svom odrastanju koje je zbog ranog razvoda roditelja provela kod bake i dede. Iako je zadržala pozitivan odnos s ocem, postoje različiti prikazi njezina odnosa s majkom Mirjane Đorđević. Čini se da mlada pjevačica sa majkom odbija svaki kontakt jer ne može da joj oprosti što je kao malu bebu ostavila i nastavila sa svojim životom kao da Milica ne postoji. Ipak komšije Miličinog djeda i bake pričaju da je njena majka dolazilau selo da je vidi ali da joj to nisu dozvolili.

Nakon što je tromjesečno dijete ostavila kod tazbine u selu Gornji Bunibrod kod Leskovca, Mirjana je navodno samo nekoliko puta posjetila kćer. Javnost se zainteresovala za odnos majke prema detetu, posebno od pojave Milice. Nakon razvoda, isprva je tražila moje društvo, ali je postupno postala nezainteresirana. Izrazila je da u ovom trenutku ne osjeća potrebu za novim osobama u svom životu i dodala da dobiva veliku ljubav od bake i djeda, koji su joj pružili majčinsku ljubav umjesto vlastite majke.

Tada rekla  da se nisu vidjele  više od desetljeća. To se odvajanje, međutim, može pripisati nizu čimbenika, uključujući životne događaje. Primjerice, nakon rastave od oca Dragoslava Mirjana, zbog posla se preselila u Švicarsku. Postoji nekoliko prepričavanja ove priče. Ipak, tijekom nedavnog posjeta Ognjenu Amidžiću, voljena pjevačica otkrila je da više nije u kontaktu s majkom.


Nedavno je na internetu osvanula fotografija Mirjane Đorđević koja je potaknula raspravu o njezinoj sličnosti s poznatom folk zvijezdom. Radi jasnoće, otkrivena je fotografija na kojoj su Milica Pavlović i njezina majka zajedno, što omogućuje osobni sud o tome.

Preporučujemo