Mnoge poznate ličnosti su u proteklih nekoliko dana izrazile svoje stavove o ovogodišnjoj Beoviziji. Breskvica je bila favorit za konačnu pobjedu prema mnogima, ali dogodilo se nešto neočekivano. Neki tvrde da je žiri Beovizije intervenisao i namjerno izbjegao priznavanje prvog favorita, dok drugi, koji nemaju veze s muzikom, iznose svoje mišljenje o samoj pobjednici.Nedavno je Vedrana Rudan podijelila svoje stavove o različitim temama, što je dodatno učvrstilo interesovanje oko PZE24. Svojom sklonosti da izrazi mišljenje o svemu, nije mogla odoljeti dodavanju komentara u vezi sa kontroverzama oko pobjede Tey Dore i željom da Breskvica predstavlja Eurosong. Iako priznaje izuzetne vokalne sposobnosti pobjednice, teško razumije njene glasove, preferirajući dinamičnost, uzbuđenje, svjetlost i spektakl. Vedrana je istakla da ne poznaje Breskvu, ali je navela da je njena unuka duboko razočarana njenim porazom, videći Breskvu kao nešto božansko. Do tog trenutka, Vedrana nije imala priliku čuti izvedbu Peach. Želimo vas obavestiti da je zakazan okupljanje ispred RTS-a u subotu kako bi se pružila podrška fanovima Anđele Ignjatović Breskvica. Njihov cilj je izraziti neslaganje s odlukom da Teya Dora predstavlja Srbiju u Malmou i zauzeti se za njeno povlačenje.Istovremeno, pristalice Teye Dore će najaviti svoje prisustvo, željni da se okupe kako bi podržali svoju voljenu umetnicu.

 

 

Međutim, zbog najave Breskvice da neće prisustvovati događaju i da ga smatra nepotrebnim, postoji mogućnost da se čitav skup otkaže. Nakon objave Anđele Ignjatović, fanovi Breskvice su organizovali skup podrške koji će se održati 9. marta ispred zgrade RTS-a, izražavajući nezadovoljstvo njenim odsustvom na Eurosongu u Malmou. Takođe, pristalice Teye Dore su zakazale svoj skup za isti dan, u isto vreme i na istom mestu. “Nećemo mirno gledati na nepravedno dodeljenu pobedu ‘Paraskevi’. Pozivamo sve da nam se pridruže i pokažemo svoju brojnost!” – stoji u pozivu koji su fanovi Teye Dore delili na različitim društvenim mrežama. Nakon što su fanovi Anđele organizovali skup u podršci, obožavaoci Tee su uzvratili pozivom na kontramiting nazvan “Paraskeva”. To je odgovor na njihovo neslaganje s odlukom da “Eagle’s Nest” neće predstavljati Srbiju u Švedskoj. Stručni žiri RTS-a izazvao je kontroverzu 2. marta kada su, kako mnogi smatraju, izabrali Teyu Doru umesto očigledne favoritkinje publike, Breskve. Viralna objava na TikToku brzo je privukla pažnju, naglašavajući potrebu da se čuje glas publike.Pjevačica Maja Nikolić, koja podržava ovu manifestaciju, pozvala je svoje pratitelje na Instagramu da se pridruže njoj na druženju. Važno je napomenuti da će Teodora Pavlovska, poznata i kao Teya Dora, predstavljati Srbiju na nadolazećem Eurosongu u Malmou. Njena pjesma “Ramonda” i scenski nastup izazvali su različita mišljenja među širom javnošću, uključujući i poznate ličnosti te redovne slušatelje. Odluka Srbije da pošalje Teodoru u Švedsku izazvala je dugotrajnu raspravu, a mišljenja su podijeljena o tome je li to mudar izbor ili ne. Među onima koji su već podržali Teodoru prije Eurosonga bila je i Jelena Karleuša.

 

 

U otvorenom pismu koje je podijelila na svom Instagram profilu, istaknula je da Teodorina pjesma ima istinsku međunarodnu privlačnost. JK je pohvalila Teyu Doru, ističući njen eterični glas i sposobnost da svojom muzikom prevaziđe jezičke i kulturne granice. Međutim, rasprava na društvenim mrežama se razvila nakon nastupa Teye Dore na PZE festivalu, gdje je počela izvođenje sjedeći na velikom kamenu postavljenom na pozornici. Mnogi korisnici su primetili izuzetnu sličnost ove scenografije sa onom koju je Karleuša koristila tokom prošlogodišnjeg nastupa u Beogradu. Neki su optužili Teyu Doru da je kopirala ideju svoje starije koleginice. Tijekom izvođenja emotivne balade “Ja”, Teya Dora također je sela na veliku stijenu, što su mnogi smatrali direktnom inspiracijom Karleušinog prethodnog nastupa. S ovim mišljenjem se složio i Zoran Birtašević, kreativni direktor i producent Jelene Karleuše, koji je odgovoran za koncept celokupnog nastupa na kojem će biti predstavljena dva nova albuma pevačice.

 

Preporučujemo