Na Balkanu je još uvijek tabu tema brak izmedju žene muslimanke i srbina pravoslavca,a jedna muslimanka nije ni mogla slutiti u kojim će se mukama naći. Otkrila je da ima jedna stvar koju ona apsolutno ne može da podnese.

Mlada žena podijelila je svoje osobno stajalište o utjecaju vjerskih razlika na njezin život.

“Djevojka u svom iskazu navodi da je muslimanka koja se udala za Srbina, te smatra da vjerske razlike ili ne postoje ili su potpuno besmislene. Dalje objašnjava da su te razlike zapravo beznačajne.

Unatoč proteku vremena, moji se roditelji i dalje čvrsto protive mojim izborima, čak idu toliko daleko da godinama odbijaju komunikaciju sa mnom. Iako sada razgovaramo, moj suprug se još uvijek smatra autsajderom zbog njegove drugačije vjere. Unatoč tome, prema mojim se roditeljima uvijek odnosio s poštovanjem i nikada nije loše govorio o njima.

Vjerujem da je moj suprug najbolji suprug na svijetu. On je šarmantan, zgodan, promišljen, dobro obrazovan i pametan u poslu. Trenutno je profesor na sveučilištu. Nedavno mi se javila majka s pitanjem može li moj suprug pomoći kćeri jedne rođakinje da se zaposli u firmi čijeg direktora poznaje osobno i s kojim je u prijateljskim odnosima. Iako to traži moja majka, smatram da je to odvratno. Nakon razgovora s mojim suprugom, izrazio je spremnost da pomogne svojoj svekrvi i rekao da će mu to biti zadovoljstvo. Međutim, nakon nekoliko dana obavijestila sam majku na svoju ruku da ipak neće moći pitati prijatelja za zaposlenje u firmi, iako je suprug pristao na to.

“Prema izjavi , mlada muslimanka tvrdi da ako se ne može natjerati njena majka da njenog  supruga nazove zete, iako on donosi potpunu sreću njenoj kćerci, onda je nerazumno tražiti pomoć od nekoga druge vjere, koga nazivaju “onim drugim”.

Da ste vi na njenom mjestu, koje biste radnje poduzeli?

Preporučujemo