Meidji su saznali da je Lazar (26), najbolji prijatelj nestalog Filipa Urumovića (21), izvršio samoubistvo u Klencu, gde je Filip nestao prošle godine.

– Lazar se obesio u dvorištu svoje kuće i njegovo telo je pronađeno u ponedeljak – kažu naši izvori. Vest da su Filip, koji je nestao pre četiri meseca, i Lazar, koji je sada pokojni, bili nerazdvojni prijatelji potvrdio je i Filipov deda Branko Jankovski, koji je napomenuo da su njih dvoje bili kolege i da su često provodili vreme.

– Znam da se Filip družio s njim i da su zajedno radili u kompaniji. Ostali su zajedno sve dok Filip nije nestao. Znam momka, svi kažu da je fin i pristojan, ne mogu ni da zamislim šta je razlog da digne ruku – rekao je Blanko i dodao:

– Nadam se da je ostavio oproštajno pismo u kojem nam kaže zašto je uradio to što je uradio, možda bi nam pomogao tako što bi nam otkrio nešto što nije trebalo da kaže i ostavio nam neke tragove koji bi mogli da dovedu do pronalaska mog Filipa. Urumović i mladić koji je pucao sebi u glavu, koji žive u Klenku kod Sremske Mitrovice, rekli su da su zabrinuti zbog misteriozne nestanke jednog prijatelja i otkrića drugog mrtvog, sumnjaju da je u pitanju veća zavera iza svega.

– Brinemo se da neko nešto krije. Žao nam je tih momaka, takva je koincidencija, ali vjerujemo da će policija sve srediti i da više nećemo čuti ovo o mladima u našem selu – pričaju nam uznemireni meštani. Prema nezvaničnim informacijama, 15. marta ove godine otkriveno je da je Filipov broj telefona aktivan na društvenoj mreži “Viber”.

– Broj se proverava da li je povezan sa nekim i da li je možda bio u kontaktu sa Lazarom. Koliko ja znam, istraga je u toku, a Filipov slučaj je intenzivno u toku – rekao nam je Blanko i dodao:

– U istražne svrhe želim da proverim i Lazarev telefon da saznamo da je bar jedan od njih dvojice još živ! Napominjemo da je Filip Urumović nestao iz sela Klenak 20. novembra prošle godine i do sada je samo njegov automobil ostao nezaključan, u blizini obližnjeg mosta.

– Sve kamere su provjerene nakon njegovog nestanka i nije bilo snimka na kojem se vidi kako Filip skače u rijeku, tako da je ova mogućnost malo vjerovatna. Naši izvori kažu da njegovi rođaci smatraju da postoje dvije opcije, jedna je da je ostavio sve i otišao negdje živjeti zbog mogućih problema, ili druga da je kidnapovan i da ga je možda neko povrijedio.

 

Preporučujemo