Rođen je 27. jula 1985. godine u Beogradu i stekao obrazovanje u srednjoj muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu (klavirski odsjek) i na Akademiji umjetnosti, gde se specijalizovao za snimanje i dizajniranje zvuka. Sa svega 16 godina održao je svoj prvi nastup. U partnerstvu sa bratom Radetom, vodi muzički studio, dok mu je dodijeljen i status počasnog građanina grada Zemuna. Prvo televizijsko pojavljivanje zabeleženo je 2004. godine na festivalu „Sunčane skale“, gde je izveo pesmu „Pakao i raj“.Na YouTube platformi, numere “Lapsus” i “Slučajno” privukle su više od 25 miliona pregleda. Krajem 2008, objavio je svoj prvi duet s Eminom Jahović, naziva „Još ti se nadam“. U narednoj godini, osvojio je dvije prestižne nagrade – za izvođača godine i najbolji duet godine.

 

Saša Kovačević nije tajnovit kada je u pitanju njegov privatni život. Naglašava da je neizmerno srećan otkako mu je Zorana Tasovac postala partnerka. Upoznao ju je putem “Instagrama”. „Počeli smo se dopisivati, ušli u razgovor i tako smo godinu dana kasnije postali par. Ona je zaista divna osoba, sa mnogo osobina koje izuzetno cenim. Smatram je jednom od najboljih osoba koje sam imao prilike upoznati.” Pored toga, Saša je istakao da je Iskru Srejović, Zoraninu ćerku, srdačno prihvatio kao svoju.

 

Saša Kovačević se posvećuje devojčici i Zorani, a nada se i da će jednog dana zajedno proširiti porodicu. Iako je stvorio blagostanje u svojoj sadašnjoj porodici, Saša je prošao kroz veliku traumu kada su se njegovi roditelji razveli pre pet godina, iako o odnosima u porodici retko govori javno. Nakon dugogodišnjih nesuglasica, Milena i Dragan Kovačević su se razveli, a majka je napustila stan u Zemunu koji su zajedno iznajmljivali. Iako je porodični krah ostavio ozbiljne posledice na Sašu, on se odlučio da ne govori javno o tome, fokusirajući se na održavanje idealnog odnosa sa Zoranom Tasovac.

 

Preporučujemo