Smatra se jednom od najpopularnijih mladih pjevačica svoje generacije, uspon slave Aleksandre Prijović tema je velikog interesa. Široku afirmaciju stekla je nakon takmičenja u “Zvezdama Granda”, a od tada je njena karijera krenula drugim tokom. Danas je jedna od najtraženijih pjevačica u Srbiji, postigavši ​​razinu uspjeha s kakvom se malo tko može mjeriti. Dokaz tome je činjenica da su se ulaznice za njezin koncert u Beogradskoj areni, kada su puštene u prodaju, rasprodale u rekordnom roku, a ona je na prvom od tri zakazana nastupa održala sjajan nastup. Slobodno se može reći da Aleksandra živi san svakog izvođača, a dok mnogi plješću njezinom uspjehu, neki joj zamjeraju što je odustala od studija kako bi se posvetila pjevanju.

Rođena je 22. rujna 1995. godine u Somboru, a djetinjstvo je provela u Belom Manastiru u Hrvatskoj. Njezin glazbeni talent potiče od bake i majke Borke, koje su također vrsne pjevačice. U mladosti je često nastupala i pjevala na društvenim događanjima. S 13 godina snimila je dvije pjesme: “Majko” i “Boli svaka tvoja reč”, koje su postigle veliki uspjeh. Jedan od njenih najpopularnijih hitova “Za nas kasno je” objavila je 2015. godine. Sa 14 godina se aktivno natjecala u “Zvezdama Granda” i vrlo brzo se izdvojila među ostalima svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima. Prvi singl nakon natjecanja lansirao ju je u zvijezde i otvorio brojna vrata. Prijovićka je predano ulagala u svoju karijeru, nikad nije štedjela na kvaliteti svojih pjesama i spotova.

Napredovala je do snimanja visokobudžetnih albuma nakon što je objavila nekoliko singlova. Međutim, zahtjevi posla natjerali su je da zapostavi školovanje, zbog čega je izgubila godinu dana do završetka srednje škole. U OŠ Beli Manastir ipak je briljirala na akademskom planu. Nakon završene trogodišnje srednje škole upisao sam drugu srednju školu. Nažalost, četvrti razred nisam uspio završiti jer me život odveo u drugom smjeru. Pjevanje je oduvijek bila moja fantazija, a kad mi se ukazala prilika, sve ostalo sam zanemarila. Unatoč tome što žalim što nisam završio srednju školu, odlučan sam je završiti. Pjevačica Aleksandra Prijović priznaje da se stidi svog nezavršenog školovanja. Za uspjeh na estradi presudnu ulogu igra izgled, zbog čega se pjevačica podvrgnula nekoliko estetskih zahvata.

Njezin izgled često su uspoređivali sa Svetlanom Ražnatović, a optuživali su je da je kopira. Vidljivo je da je pjevačica radila nekoliko zahvata, uključujući povećanje grudi, punjenje usana, stomatološki zahvat te manje korekcije lica. Aleksandra je jednom prilikom izjavila da više neće unositi nikakve ispravke. Već je napravila sve ispravke koje je namjeravala učiniti. Također je izrazila podršku estetskim zahvatima jer smatra da bi žene trebale moći promijeniti aspekte sebe s kojima nisu zadovoljne i osjećati se dobro u sebi. Međutim, također je naglasila važnost umjerenosti kako ne bi izgledala neprirodno. “Pretjerivanje nije način na koji treba ići”, priznala je.

Preporučujemo