Danas je teško naći bilo kakav posao širom svijeta, kamoli posao koji dobro plaća. Svjetska kriza je sve veća i veća gdje god se maknemo i staro uvjerenje da će nas fakultetska diploma moći obezbijediti po pitanju zaposlenja bilo gdje je već uveliko postao mit prošlosti koja je iskorijenjena u moderno doba.

Mnogi zato rade teške ili zahtjevne poslove i žive od jutra do sutra ne znajući da li će se stanje ikada popraviti ili postati lošije. Međutim, jedan čovjek je pokazao da se može naći posao koji dobro plaća, ali takvi poslovi su često opasni, prljavi i nepoželjni i često su prepušteni jeftinoj radnoj snazi iz drugih država.

Naime, gospodin Cory Rockwell iz SAD-a je bio nezaposlen i gladovao je, kao što je nažalost sve više slučaj gdje god odemo. Pokušao je naći posao bilo gdje, a najviše je polagao nade u obližnji supermarket koji ga je na kraju također odbio.

On nema fakultetsku diplomu i radno iskustvo mu nije bilo baš u pretjerano tehničkim područjima, pa se na kraju prijavio za posao podzemnog rudara. Na njegov šok, nije mu trebalo puno da postane dobro plaćen radnik i sada dokumentuje svoj posao na Tiktoku i drugim društvenim mrežama.

Na TikToku se zove coryrockwell i tu ga mnogo ljudi prati kako bi vidjeli šta on i njegove kolege rade u svom jako teškom i opasnom poslu, a Cory je otkrio da zarađuje oko trinaest hiljada eura mjesečno, što je za mnoge ljude na svijetu i više nego bajna zarada za jedan mjesec posla.

Preporučujemo