Primarna briga kada je u pitanju plaćanje računa obično su troškovi električne energije, a iznos može biti prilično šokantan za mnoge pojedince. Međutim, moglo bi biti iznenađenje da internetski usmjerivači također igraju značajnu ulogu u ukupnoj potrošnji energije u kućanstvu.

 

Iako su kotlovi i peći obično povezani s velikom potrošnjom električne energije, internetski usmjerivači također mogu doprinijeti povećanju troškova električne energije.

 

Pri kupnji routera ključno je voditi računa o njegovoj energetskoj učinkovitosti i odabrati uređaj koji troši minimalnu energiju tijekom korištenja ili mirovanja. Odlučiti se za energetski učinkovit usmjerivač toplo je preporučljivo, a ako potpuno isključivanje nije izvedivo, preporučljivo je odabrati model koji može automatski deaktivirati Wi-Fi kada nije u upotrebi, osobito ako se koristi fiksna telefonska linija. Iako usmjerivači ne troše previše energije u usporedbi s drugim uređajima, njihovo isključivanje kada nisu potrebni može značajno utjecati na očuvanje energije.

 

Iako internetski usmjerivač ne troši više energije u usporedbi s drugim uređajima poput hladnjaka, ipak je preporučljivo isključiti ga kada se ne koristi kako biste smanjili nepotrebnu potrošnju energije.

Preporučujemo