U regiji problem napuštenih pasa predstavlja značajan problem. Procjenjuje se da deseci tisuća ovih pasa lutaju zemljom, često podnoseći teške životne uvjete. Situacija je pogoršana neodgovarajućom infrastrukturom, ograničenim financiranjem i nedostatkom državne pomoći. U konačnici, odgovornost pada na predanost i trud nevladinih udruga koje se trude zbrinuti ove nesretne životinje. Ipak postoje i poejdinci koji nastoje pomoći koliko mogu.

 

Prije samo nekoliko dana objavljen je video koji prikazuje popularni užički restoran, a prikazuje dirljiv prizor pasa lutalica koji pronalaze utočište i toplinu u ovim hladnim zimskim danima. Ova dirljiva gesta izazvala je veliki entuzijazam među gledateljima, što je rezultiralo time da je video brzo prikupio gotovo milijun pogleda na društvenim mrežama u roku od dva dana.

@oglasnatabla

#dog #pas #kafekorzo ❤️😊

♬ Originalton – 🖤🎼NOTA sa EMOCIJOM 🎼🖤

 

Bar i njegovi vlasnici bili su zasuti gomilom komplimenata i pozitivnih komentara kao rezultat ove jednostavne, ali izuzetne geste. Prema riječima Uroša Rogića, mladog voditelja ovog lokala, u posljednje vrijeme zatrpan je brojnim pozivima i porukama vezanim uz ovu snimku. Međutim, on taj priljev pažnje smatra nečim što bi se u nekom svojstvu trebalo percipirati kao normalno, a ne kao neuobičajenu pojavu.

 

Tijekom cijele godine, naš bar stalno nudi zdjelice vode za pse lutalice, osobito tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Osim toga, tijekom zimskih večeri namjerno ostavljamo prostirke kako bismo ponudili toplinu, što je gesta koju neki psi toliko cijene da čak uđu u bar potražiti predah, slično kao retriver prikazan u videu. Ova praksa se pokazala vrlo korisnom.

Nažalost, u određenim se prilikama tijekom večeri okupi znatan broj pasa lutalica, stvarajući neugodno iskustvo za pješake; međutim, kako je rekao ovaj mlađahni ugostitelj, moramo živjeti s njima iu neposrednoj blizini.O tome da je svaka riječ, gesta i misao nepotrebna svjedoči i obilje komentara u videu.

Preporučujemo