Njih dvije su među najpoznatijim i najboljim glumicama u Srbiji. Opće je poznata činjenica da su Ceca Bojković i Dara Džokić razmatrane za ulogu Emilije Popadić u seriji “Bolji život”. Unatoč težini odluke koja je pala u Darinu korist, ona je na kraju odbila ulogu, ostavljajući Svetlanu da uživa u slavi slave. Unatoč toj podudarnosti, nije bilo podjela među kolegicama, niti je to izazvalo osjećaj ljubomore ili nadmetanja.

 

Naprotiv, putovi su im se često križali u sferi glume, prvenstveno u kazalištu, a ne na filmu ili televizijskim serijama, a sve zahvaljujući jednoj izuzetnoj osobi koju su oboje cijenili i duboko cijenili. Tema rasprave vrti se oko Cecinog preminulog supruga, proslavljenog redatelja Ljubiše Draškića Mucija. U samo 14 godina slavna glumica podijelila je profesionalni put s redateljem, ostavila neizbrisiv trag i postala legendarna osoba koja je i dan danas cijenjena u kazališnoj zajednici. Ceca ga je jako voljela, doživljavajući ga ne samo kao svog drugog supruga, već i kao najboljeg očuha voljene Kaje. U glumačkom svijetu bio je iznimno cijenjen zbog svoje profesionalnosti i sposobnosti pronalaženja optimalnih rješenja u svakoj situaciji, čime je stekao divljenje Dare i njegovih kolega, od kojih su ga neki smatrali i očinskom figurom u kazalištu. Vodio me Muci koji me držao za ruku i usmjeravao prema sve većim zadacima, dok nismo došli do najvećeg. U mojim očima, on nije samo mentor nego i dragi prijatelj, nalik kazališnoj očinskoj figuri koja me podržava. Njegovu odsutnost jako osjećamo sada kada ga više nema, jer smo tek njegovim odlaskom istinski prepoznali i osjetili prazninu koju je ostavio za sobom.

 

Nije bio samo redatelj i prijatelj, nego i budni promatrač. Odigrao je nevjerojatnu ulogu kao netko koga bi tijekom rada i uoči premijere svi redatelji, a posebno glumci, nestrpljivo pozivali govoreći: “Ma, Muci, dođi molim te gledati. U kazališnom području posjedovao je izvanrednu sposobnost da s nekoliko rečenica spriječi katastrofu i spasi situaciju. Unatoč dubokom razumijevanju umjetničke forme, nikada se time nije hvalio. Zapravo, bio je nevjerojatno skroman i suzdržan. Svoju redateljsku stručnost, taj očaravajući dodir i bogatstvo znanja velikodušno je poklanjao glumcima. Dara se rado prisjećala svog mentora i vodeće sile u nedavnom podcastu, a njezin osmijeh svjedoči o dubokom utjecaju koji je imao na njezino profesionalno putovanje.

Kratka priča koju su napisale Ceca Bojković i Dara Džokić snažno svjedoči o tome da su se obje žene dugo vremena oslanjale na istog muškarca, jedna na njega profesionalno, a druga emocionalno. Ta jedinstvena povezanost između njih kao kolega i prijatelja očituje se u njihovom radu. Vezani tugom, dijelili su duboku povezanost. Dara se, uz svoju kćer, suočila s razornim gubitkom supruga, cijenjenog novinara Bogdana Tirnanića. Ovaj tragični događaj slomio je njihov duh, ali su uz utjehu kazališta i podršku dragih prijatelja smogli snage da se izdignu iznad svoje tuge i krenu naprijed.

Preporučujemo