U 2014., poznata pjevačica Dona Ares dala je javnosti srceparajuću objavu da se bori s rakom pluća. Unatoč njezinim hrabrim naporima, bolest se ponovno pojavila 2015., šireći se metastazama. Unatoč nepokolebljivoj borbi protiv raka, tragično je podlegla bolesti. U 41. godini Dona je tragično napustila ovaj svijet. Imala je istaknutu poziciju kao poznata pjevačica, osvojivši srca svojih odanih obožavatelja i stekavši obožavanje cijele nacije. Njeni hitovi se slušaju i danas a njeni fanovi ne mogu da prežale njen prerani odlazak.

 

U jeku borbe s okrutnom bolešću, Aresova je hrabro održala zapažen solistički koncert u sarajevskoj Zetri. Cijeli događaj zabilježen je kamerom, izazvavši duboke emocije. Tijekom cijelog koncerta pjevačica se obilno znojila i borila da ostane uspravna. Bez sumnje, najdirljiviji i najiskreniji trenutak dogodio se kada je Dona skinula periku.

Ostavljajući iza sebe mnoštvo uspješnih pjesama, kao i odanu obitelj koja je cijelo vrijeme stajala uz nju, bol njihovog gubitka ostaje uvijek prisutna i nepopustljiva. Samo tri godine nakon kćerkine smrti, Ajka Kolaković hrabro je podijelila svoje iskrene emocije povodom gubitka. U tim trenucima, prošlost juri natrag i pojačana svijest se naseljava, izazivajući kakofoniju emocija u vama. Tijekom ovih “normalnih” dana duša utihne, paradoksalno stanje postojanja u kojem smo i sami i nismo. Čini se da svi roditelji koji su prošli kroz ovo iskustvo žive s dualnošću, noseći bol u sebi dok izvana funkcioniraju za dobrobit svojih najmilijih. Dona mi je, u svojoj snazi, ostavila naslijeđe da budem jednako otporna u svojim bitkama. Značajan dio svoje bolesti provela je u Danskoj, vraćajući se kući sama nakon trećeg recidiva i liječenja.

 

Tijekom njezinih posljednjih šest mjeseci bili smo nerazdvojni, provodeći svaki trenutak zajedno. U to vrijeme pojavila su se određena otkrića, stvari koje su trebale ostati skrivene.  Proteklih pola godine većinu vremena provela je u udobnosti vlastitog doma, dijeleći bezbrojne priče. Zahvalna sam što je ogolila svoju dušu i otišla čista srca i novootkrivenog razumijevanja tko je njezina najveća osoba od povjerenja. Uvijek podsjećam svoju djecu da su njihovi roditelji, posebno njihova majka, njihovi krajnji drugovi, čak i ako su nekada vjerovali drugačije.

Preporučujemo