Od rodne Podgorice do trenutne rezidencije u Madridu s obitelji, Predrag Mijatović prošao je izazovan put. Međutim, na poteškoće s kojima se suočavao gleda kao na prilike za osobni rast i razvoj u ovoj fazi svog života. Najteže nedaće koje su ga   zadesile, vlastita bolest i prerana smrt sina tinejdžera Andreja, duboko su ga pogodile. Iako su te tragedije nedvojbeno testirale njegovu otpornost, poslužile su i za jačanje njegovog duha.

Tijekom nedavnog intervjua za televiziju Una, on je priznao da mu je borba za preživljavanje sina služila kao stalni podsjetnik da ostane prizemljen. Priznao je da je bilo trenutaka kada se osjećao kao slavna osoba i smatrao se “jedinstvenim”, ali boravak u bolničkoj čekaonici s drugim roditeljima vratio ga je u stvarnost. Vlastite je roditelje često podsjećao da je običan čovjek, a prije svega otac. Razina poštovanja i divljenja koju je stekao u Madridu usporediva je s brojem zvijezda vidljivih u tom području. Nakon prethodnog braka, zadovoljstvo i sreću uspio je pronaći u drugoj zajednici s manekenkom Anetom Milićević, koja mu je vjerna partnerica već četvrt stoljeća.

Postignuća gospođe Mijatović nadilaze njen zadivljujući izgled i besprijekoran smisao za modu. Nakon što je diplomirala urbanizam i prostorno planiranje na Sveučilištu u Beogradu, etablirala se kao uspješna profesionalka. Tečno govori pet različitih jezika, a trenutno radi kao dizajnerica interijera. Kućanstvo Mijatović živi u velikoj vili smještenoj u jednoj od najekskluzivnijih četvrti Madrida. Teško je pronaći nešto osim divljenja prema trima kćerima koje je Aneta rodila, Nađi, Nini i Loli, kao i Luki, njihovom sinu od Elene Karaman. Tijekom određene faze svog života dosegao sam vrhunac svoje karijere kao nogometaš i također sam dovoljno sazrio da razumijem svoje želje. Tada sam upoznao Anetu i tijekom 1999. godine započeli smo zajednički život. Naš zajednički put traje i danas. Aneta se možda ne čini tako, ali ona je borac. Da je u pitanju bilo koja druga žena, vjerojatno bih se razveo po drugi put. Znam biti kompliciran i često me etiketiraju kao “teškog” čovjeka iz Crne Gore. Ipak, Aneta sve to podnosi s lakoćom. Kompromis je ključ uspješne veze. Kad pogriješim, priznam ih i ispričam se. Nema mjesta sebičnosti i isključivosti. Peđa je rekao da su nesuglasice između njih dvojice najčešće oko trivijalnih stvari.

 

Kad su u pitanju značajna pitanja kao što su obrazovanje naše djece ili izbor načina života, među nama nema područja spora. Unatoč tome što su njegova djeca stasala i krenula svojim stazama, Peđa se trudi s njima provoditi što više vremena. Nedavno je viđen na španjolskoj premijeri filma “Tyler Rake 2”, gdje se oduševljeno fotografirao sa svojim kćerima Lolom i Ninom. Kao otac, trudim se biti pošten i razuman. Iako možda nisam uvijek u tijeku s najnovijim trendovima i tehnologijom, trudim se biti informiran i povezan sa svojom djecom – Lukom, Nađom, Ninom i Lolom. Srce mi je toplo kad svojim prijateljima i rodbini govore pohvalno o meni, govoreći “tata je super.” Iako možda postoji netko tko je bolji otac od mene, nastojim razumjeti i prilagoditi se načinu na koji moja djeca odrastaju. Unatoč pokušajima mojih kćeri da me uvjere da napravim profil na društvenim mrežama, to još nisam učinio. Iako sam ih prije ohrabrivao da poduzmu određene radnje, znam da su sposobni održati svoju poziciju i držati se svojih uvjerenja. Ipak, to ne utječe na naš čvrst i pozitivan odnos.  Bivši fudbaler je u potpunosti posvećen svojoj porodici.

Preporučujemo