Tekuća debata između Ane Ivanović i Jelene Janković i dan-danas je tema razgovora. Ana i Jelena se smatraju najuspešnijim teniserkama iz Srbije, izuzimajući Moniku Seleš, koja se takmičila za vreme Jugoslavije. Obje igračice su ostvarile pobjede na turnirima i popele se na visoke rangove na WTA listi u neposrednoj blizini jedna drugoj. Međutim, njihov odnos nije bio prijateljski, što je tipično za takmičarsku sferu tenisa.

Povremeno bi se njihovi reketi sudarili na terenu, što je dovelo do napetih trenutaka. Postojao je navodni osjećaj neprijateljstva između njih dvojice, iako to nikada nije izraženo niti razjašnjeno. Prema pisanju stranih novinara, prijavljeno je da je Jelena ismejala Anin potpis rukom nakon njene pobede na turniru Rolan Garos, ali nijedna teniserka nije potvrdila autentičnost ovog naloga.

Tokom aprila 2010. godine, Snežana, majka Jelene, uputila je izjavu prema Ani sa namerom provokacije. Iako nije spomenula nijednu konkretnu osobu po imenu, bilo je evidentno na koga misli. Nakon toga, Jankovićeva je učestvovala na “Fed kupu” za reprezentaciju Srbije u Beogradskoj areni, dok je Ana odlučila da se povuče iz takmičenja. Tokom prethodne decenije Jelena je predstavljala reprezentaciju u svim prilikama osim jednom.

Iako je zadobila značajnu povredu, proputovala je velike udaljenosti širom svijeta kako bi učestvovala na Fed kupu. Tada je Snežana Janković dala primedbu u vezi sa nepoznatom osobom koja je uživala u šoljici kafe negde drugde, dok se njeno dete trudilo da predstavlja svoju zemlju iako je povređeno. Ova izjava se možda odnosila na paparaco fotografije Ane i njenog tadašnjeg partnera snimljene na Majorci, gde je primećena kako ispija kafu kao uspešna teniserka. Kao rezultat njenog komentara, došlo je do značajnog negodovanja javnosti. Međutim, ovakve situacije među braćama i sestrama su česte u javnosti, ali opet se svi nadaju da će doći do najboljeg ishoda na kraju za obje strane.

Preporučujemo