Novak Đoković ne samo da je najbolji teniser na svetu, već je i čovek koji je uspeo da u svetu sporta očuva porodicu i svoju decu Taru i Stefana. Polako, ali sigurno, vodi ih na pravi put.

Da su i Jelena i Novak posvećeni svojim naslednicima, imali smo prilike da vidimo bezbroj puta. Jedan gest malog Stefana posebno je ostavio veliki utisak na Noletovu publiku. Nakon obroka u kompleksu Vimbldona, Stefan je sve uredno pokupio i odneo, čekao je u redu da bi vratio poslužavnik. Nije bilo asistencije, nije bilo očevog nošenja stvari, naprotiv. Stefan zna da ima svoje obaveze, a to je posebno oduševilo Novakovu publiku. Videli su da Novak čini sve da naslednik ne bude razmažen.

Iako Novak često ističe da ne može da bude strog otac, postoji jedno pravilo koje njegov naslednik nikako ne sme da prekrši. To pravilo je važno za Novaka jer želi da Stefan nauči da bude pravi gospodin, koji poštuje tuđe izbore i postignuća.

Opšte je poznato da je Đoković veliki navijač „Crvene zvezde”, dok Stefan obožava suparnički klub „Partizan”. I dok mnogi izražavaju čuđenje zbog toga, Novak ima posebne sportske razgovore sa sinom u kojima važi jedno strogo pravilo. Đoković je dozvolio sinu da navija za „Partizan”, ali je postavio granicu – Stefan ne sme da vređa igrače drugih timova, uključujući i „Zvezdu”. Ako prekrši to pravilo, zna da će izgubiti privilegiju da ide na košarkaške utakmice.

Novakov pristup odražava njegovu želju da odgaja dete koje ceni i poštuje druge, bez obzira na sportske rivalitete.

Preporučujemo