Kris Jenner (68) je više od četiri godine u vezi sa Coreyjem Gambelom (39), kojeg naziva najseksepilnijim muškarcem u svom životu. Prava istina je, međutim, da Chris ne izgleda kao nesretna žena. Željela je novac i status, dobila ga je, a popularnost je uslijedila. Na Dan zaljubljenih 2023. “Mama menadžerka” pokazala je prsten od 10 karata vrijedan 1,5 miliona dolara koji joj je poklonio njen partner. Kružile su glasine da je u pitanju verenički prsten i da se par možda tajno venčao.

Očigledno, ako je žena rođena u malom gradu u Sjedinjenim Državama, izgubi oca u ranoj mladosti i računa kusur sa svojom majkom dok joj se ne isplati plata, malo je vjerovatno da će se obogatiti. Visoko je obrazovan i izgleda sasvim prosječno. S druge strane, mogućnost se čini gotovo nula. Ipak, tu je u početku stajala Kris Jenner, jedna od najpoznatijih žena u Americi. Niko ne zna tačnu vrijednost njenog bogatstva kao “američkog matrijarha” jer je suvlasnica svih poslova svoje djece, ali broj mora biti u stotinama miliona dolara jer bogatstvo porodice Kardashian nastavlja da se umnožava na brzi tempo. A ona je odavno stekla status “mame menadžerice” – najuticajnije vođe najpoznatije svetske porodice. Ali pitanje je, odakle Kris toliko administrativnog iskustva da može upravljati svojim raznim poslovima jednako lako kao što upravlja sudbinama svoje djece?

“Uvijek sam znala da ću biti bogata. Pitanje je bilo kako ću to postići”, priznala je glavna Kardashian tokom jedne epizode rijalitija. Chris je savladao mnoge prepreke na početku ovog putovanja. Kris je rođena u San Dijegu, a njen otac je napustio porodicu kada je ona imala sedam godina, pa je sa dvanaest godina počela da radi kao prodavačica krofni na plaži i kao domar da pomaže majci. Nakon što su Kourtney i Kim rođene, Chris je insistirao da Robert kupi vilu od 650 kvadratnih metara u najprestižnijem dijelu Beverly Hillsa. Nekretnina uključuje teniske terene, prostorije za osoblje i bazen. Postao je centar holivudske društvene scene – uz odobrenje njenog supruga, Chris je često ovdje vodila glamurozne zabave.

„Nikad nisam zamišljala da će moja porodica i moj dom jednog dana postati imperija zabave“, koketno kaže Kris u svojoj knjizi. Međutim, uvijek ju je privlačila poslovna strana stvari. “Prodala” je lice svog muža za reklamiranje i otvorila radnju dječije odjeće Smooch u Kalabasasu 2004. godine. Novi posao je bio toliko uspješan da se 2007. godine porodica Kardashian-Jenner preselila u prostranu novu vilu u susjednom gradu Hyden Hills.

Preporučujemo