Žaklina Zdravković, ćerka Tome Zdravkovića i njegove prve supruge Olge, plod je njihove mladalačke ljubavi. Uprkos tome što je dugo boravila u inostranstvu, pobrinula se da prisustvuje nedavnom otkrivanju spomenika svom ocu u Skadarliji. Toma je bio poznat po tome što je bio boem u duši, a Skadarlija mu je bila jedno od omiljenih mesta gde je nastupao i puštao muziku isključivo za svoje uživanje. Takođe je bio poznat po svojoj velikodušnosti i prijateljstvu, trošeći novac slobodno kada ga je imao. Međutim, uprkos svim naporima, nije bio poznat po tome što je bio porodičan čovjek, budući da je bio razveden tri puta.

Uprkos tome što je pokušavao da uravnoteži svoju želju za lutanjem sa kućnim životom, njegova “ciganska duša” nikada mu nije dozvolila da se skrasi, ostavljajući svojim ženama da preuzmu roditeljsku ulogu. Uprkos svim pritužbama iz prošlosti, Saša, njegov sin sa Gordanom i Žaklinom, njegova ćerka sa Olgicom, nemaju nikakvu zlu volju prema ocu. Zapravo, njeguju lijepe trenutke koje su podijelili s njim i veoma su ponosni što nose njegovo prezime. Čak i sada ljudi prepoznaju i cijene njegov doprinos lokalnoj muzici. Dok je Saša javnosti poznat po tome što se pojavio uz majku tokom promocije filma “Toma”, ćerka Tome Zdravkovića je donedavno ostala misterija.

Ona sada živi u Holandiji i u potpunosti je prihvatila lokalni način života. Iako ima dva sina i prisutna je na Facebooku, ne komunicira sa društvenim mrežama niti komunicira često sa svojim mlađim bratom. Iako nemaju nasljedstvo za podjelu, održavaju srdačan odnos uprkos udaljenosti između njih, jer Saša živi u Kanadi.

Preporučujemo