Unatoč crnim predviđanjima, Bobbi McCaughey iz Sjedinjenih Američkih Država u studenom 1997. rodila je prve sedmarice koje će uskoro napuniti 26 godina. Tada su Bobbi, koja je imala 29 godina, i njezin suprug Kenny Godinu dana mlađi već je imao kćer Mikaylu, no htjeli su proširiti obitelj i znali su da će im ovaj put trebati pomoć. Tijekom procesa liječenja neplodnosti, par je upozoren na mogućnost višeplodne trudnoće. Očekivali su dolazak dvoje djece, no liječnik ih je iznenadio na ultrazvučnom pregledu kada je otkrio da čekaju sedmero djece.

Bobbina rizična trudnoća bila je pod budnim nadzorom stručnjaka. Iako gotovo 50% višestrukih trudnoća završi pobačajem, na sreću, ništa se nepovoljno nije dogodilo. Rođenje djece, koje se dogodilo devet tjedana ranije, dogodilo se u medicinskom centru u Iowi. Tim od 40 stručnjaka, uključujući perinatologe, neonatologe, respiratorne terapeute, medicinske sestre i anesteziologe, prisustvovao je porodu.

Nakon rođenja, dojenčad ne samo da su preživjela, već su i napredovala, unatoč tome što su ostala u bolnici otprilike dva mjeseca. Dvjema je bebama dijagnosticirana cerebralna paraliza te su podvrgnute višestrukim kirurškim zahvatima kako bi mogle hodati bez pomoći. Bobbi je bila suočena s teškom odgovornošću brige za svoje mlade, što je zahtijevalo nevjerojatne 42 bočice hrane i 52 pelene dnevno. Nakon otpusta, Bobbi je u početku primala pomoć i ohrabrenje od svoje obitelji, ali s vremenom su volonteri i dadilje preuzeli odgovornost kako su djeca rasla. Bobbi se postupno vratio na posao, iako na pola radnog vremena, dok je Kenny nastavio raditi u tvornici boja za metalne proizvode.

Nakon nekog vremena, došao je do teškog izbora da ode, osjećajući se preplavljenim zahtjevima brige o sedmogodišnjacima i popratnim troškovima. Kao rezultat njegovog odlaska, Bobbi se našla u poziciji samohranog roditelja osmero djece. Od danas su ta djeca sada odrasla i potpuno autonomna, što je Bobbi nedavno otkrila.

Preporučujemo