Legendarni Ibra je poznat po svojim izjavama za koje neki smatraju da su bahate i ohole dok ljudi sa Balkana prepoznaju njegov humor koji je tipičan za naše podneblje. Zlatan Ibrahimović, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih nogometaša 21. stoljeća, svoju je iznimnu genetiku i strast prema sportu prenio na svog mlađeg sina.Vincent Seger Ibrahimović sa svojih 16 godina predano trenira. Nedavno je dobio poseban poziv za kadetsku reprezentaciju Švedske, istu onu koju je njegov otac s ponosom predstavljao više od dvadeset godina.U tom trenutku nitko nije doživio veći osjećaj ponosa od proslavljenog Ibre.

 

Ibra junior se izuzetno dobro snalazi u ulozi centralnog veznog igrača, pokazujući svoje vještine i sposobnosti do sada.

Zlatan može biti miran jer su mu treneri najmlađe švedske reprezentacije dali sjajne ocjene. Hvale njegovu izvrsnu viziju, precizna dodavanja i impresivne završnice.

Trenutačno nastanjen u Milanu, Vincent se, zajedno s ostalim članovima obitelji Ibrahimović, nalazi u gradu u kojem je legendarni sportaš proveo značajan dio svoje karijere i na kraju se umirovio. Vincent je trenutno aktivan sudionik mladih momčadi Milana.

Na poziciji krila, Maksimilijan, stariji brat, također je član kadetske momčadi ovog kluba.Od trenutka kada je došao na svijet, Maksi je pokazivao svoj urođeni borbeni duh, prebrodivši kao beba tešku bolest, tešku kušnju koja je njegove roditelje izložila neizmjernoj obiteljskoj krizi.

 

Unatoč velikom interesu medija da prisustvuju Vincentovom inauguracijskom treningu u kampu reprezentacije, nisu dobili dozvolu za pristup terenu.

Ipak, pojavilo se pregršt fotografija koje otkrivaju koliko je 16-godišnjakinja posvećena upravo ovom sportu.

  •  Opće je poznato da je naslijedio najbolje osobine od oba roditelja. Njegova majka Helene Seger prenijela je svoje prekrasne plave kovrče, a on ponosno nosi i njezino prezime. Prirodno se postavlja pitanje: zašto.

Moguće je da je rješenje sasvim jednostavno. Zlatan i Šveđanka, koja je igrom slučaja 11 godina starija od njega, u privrženoj su vezi od 2002. Unatoč tome što nemaju formalnu izjavu o ljubavi, njihova je veza nedvojbeno jača od mnogih tradicionalnih brakova.

Biografija:

Zlatan Ibrahimović je švedski državljanin bošnjačkog i hrvatskog podrijetla, rođen 3. oktobra 1981. godine u Malmöu u Švedskoj. Šefik Ibrahimović, Zlatanov otac, porijeklom je iz Bijeljine, a sedamdesetih godina prošlog stoljeća preselio se u Švedsku, gdje su mu se putevi ukrstili s Jurkom Gravić, Zlatanovom majkom Hrvaticom koja je također nedavno stigla iz Škabrnje. Zlatan je zajedno sa svoja dva brata i tri sestre svoje formativne godine proveo u Rosengårdu.

Tijekom djetinjstva razvio je duboku strast prema borilačkim vještinama, a kultni Muhammad Ali služio mu je kao krajnja inspiracija. Tehnike koje je usavršio u taekwondou vješto je uključio u svoje nogometne treninge, što je rezultiralo stvaranjem nekoliko doista veličanstvenih golova tijekom njegove slavne karijere.

S nepunih 6 godina krenuo je na svoj nogometni put. Napredujući kroz razne timove kao što su Malmö BI, FBK Balkan i Malmö FF, usavršavao se u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj ligi. Na raskrižju 15. godine razmišljao je o napuštanju nogometa u korist karijere lučkog radnika.

Ipak, na kraju je odlučio ostati na nogometnom putu, što se pokazalo slučajnom odlukom. U godinama formiranja u potpunosti se posvetio sportu, postavljajući temelje za svoju buduću profesionalnu karijeru. Helena Seger Ibrahimovićeva je supruga, a zajedno su ponosni roditelji dvojice sinova, Maximiliana i Vincenta.

Preporučujemo