Dugi niz decenija bili su istaknuta osoba na pop muzičkoj sceni i stekli su značajne sledbenike. Saša i Dejan Matić rođeni su 26. aprila 1978. godine u gradu Drvaru. Iako je njihova majka Dragica imala laku trudnoću, blizanci su rođeni prevremeno u šestom mesecu trudnoće. Brzo su prebačeni u zagrebačku bolnicu i smješteni u inkubator. Dok oba brata oklijevaju da razgovaraju o tome, priča se da su rođeni bez ikakvih komplikacija, ali su tragično oslijepljeni zbog greške medicinske sestre. Međutim to nikada nije dokazano i njih dvojica ne žele da pričaju o tome.

Dejan Matić je u određenom vremenskom periodu obelodanio svoje uverenje da je situacija rezultat nemara. Međutim, nije ulazio dalje u detalje niti se dalje raspitivao. Ostaje nejasno da li je odgovornost za nepažnju na ljekaru ili medicinskoj sestri. Incident je uključivao prijevremeni porod, a da je uzrok zaista bio nemar, to bi bila teška greška. Neki su pretpostavili da bi hirurški zahvat mogao potencijalno vratiti pevačicama vid. Međutim, Saša je, iskazujući solidarnost sa bratom, odbio operaciju i imao je veće šanse za oporavak.

Saša Matić je prokomentarisao: “Priča je potpuno smiješna. Prijedlog da se na nama rade eksperimenti su odbili i roditelji i mi. Frustrirajuće je gledati ovu priču koja godinama kruži. Teme nesuglasica između mog brata i mene, kao kao i o mojoj opadanju vizije, posebno je neprijatno razgovarati.

Dvojica braće, uprkos tome što su slijepi, nikada nisu dozvolili da njihov invaliditet ometa njihove svakodnevne aktivnosti. Naprotiv, oni ne samo da su nadmašili uočena ograničenja, već su postigli i podvige iznad onoga što je iko mogao očekivati. Na internetu se nedavno pojavila dirljiva slika ove braće  iz Dervente, koja prikazuje dva dječaka koji se čvrsto drže za ruke dok sanjaju o svijetloj i radosnoj budućnosti. Ona im se na kraju desila i danas uživaju u svojoj popularnosti i u svojim porodicama.

Preporučujemo