Jedan od najboljih fudbalera koje je Srbija imala je Deki Stanković koji godinama živi i radi u Italiji prvo kao fudbaler a sada trener. On je prije par dana iznenadio javnost objavom da je njegov najstariji si u bolnici i da zbog toga propušta utakmicu svog kluba. Nije pojasnio o kakvoj se bolesti radi a odmah su počele da pristižu poruke podrške.

  • Javnost je izrazila zabrinutost saznanjem da je najstariji sin Dejana Stankovića primljen u bolnicu. Trenutno stanje Stefana Stankovića, nekada izuzetno talentiranog nogometaša, ostaje nepoznato, no vidljivo je da je situacija teška.

U  video poruci, Dejan je izrazio svoju odluku da ključnu utakmicu svog sina stavi u prioritet tako što je otkazao sve svoje prethodne obveze. Cijenjeni nogometaš, koji je i trener mađarskog Ferencvaroša, brzo je doputovao u Milano kako bi bio uz Stefana.

Imperativ je da se ujedinimo i timski surađujemo. Optimist sam da ćemo u naredna tri do četiri dana dobiti rezultate potrebne za početak faze rehabilitacije.

U ovoj izazovnoj situaciji Dejanovi suradnici, kao i mnoštvo simpatizera, okupili su se s raznih strana kako bi pružili podršku. Dugogodišnja rivalstva beogradskih klubova na trenutak su stavljena po strani jer su se mnogi pojedinci solidarizirali.

 

Jedan od komentara na Instagram profilu izražava frustraciju, ali i podršku i blagoslov obitelji Stanković u potrazi za Zvezdom i Partizanom.

  • Među porukama su i uvjeravanje da će sve biti u redu ako se borac uhvati oca, hitne molbe da izdrži i želje za brz oporavak. Osim toga, tu su i poruke na raznim jezicima poput talijanskog i španjolskog. Ipak, oni koji su tražili objašnjenje za ono što se dogodilo ostali su bez ikakvog odgovora.

Rođen u Rimu 2000. godine, najstariji sin Dejana Stankovića obećavao je u mlađim pogonima Intera. U početku se smatralo da ima ogroman potencijal, ali je na kraju odlučio otići iz svijeta nogometa.

Tijekom intervjua Dejan je objasnio da je Stefan u određenim godinama počeo osjećati težinu svog slavnog prezimena, što ga je ponukalo da odabere alternativni smjer.

Nakon što je završio školovanje, sada živi u Milanu i bavi se drugim zanimanjem. S druge strane, njegovi mlađi sinovi, Filip i Aleksandar, odlučili su krenuti očevim putem.

Biografija fudbalera.

Rođen u Beogradu 11. rujna 1978. Dejan je otisnuo u svijet. Njegov otac, Borislav, kvalificirani mehaničar, nekoć je nastavio nogometnu karijeru u OFK Beogradu. U međuvremenu, njegova majka Dragica, prije nego što je postala urar u “Insi”, pokazala je svoj talent kao centarfor ŽFK Sloga. Iako stanuju u istoj zemunskoj zgradi, sudbina ih je spojila isključivo na nogometnom terenu. Da upotpunimo obiteljsku sliku, Dejan ima mlađeg brata Sinišu.

  • Tijekom svoje karijere počeo sam cijeniti nevjerojatnu vrijednost podrške, što je postalo očito kada sam se osvrnuo na nepokolebljivu prisutnost svojih roditelja na mojim utakmicama.

U početku je moja majka pomno bilježila svaku pojedinu utakmicu, počevši s rukom pisanim bilješkama i na kraju prešavši na skupljanje novinskih isječaka. Zaista je nevjerojatno kako podrška može imati dubok utjecaj, nešto što sam u potpunosti shvatio tek napredujući u karijeri.

  • Kako bi ga spriječio da luta ulicama, njegov djed po majci, nastanjen u Zemunu, prijavio ga je u KUD “Branko Ćopić”, gdje se mogao posvetiti folkloru.

Dok su mu roditelji bili zaokupljeni poslom, brigu o njemu i bratu preuzeli su djed i baka koji su porijeklom iz Papovića u Nikšiću. Na svoj 34. rođendan 2012. godine, kada je njegova baka nažalost preminula, doputovao je iz Milana kako bi prisustvovao njezinom sprovodu.

Dekijeva majka ispričala je da je on kao dijete iskazivao svoju opredijeljenost da nosi značajan križ u životu te je morao ići na trening u pola šest navečer.

Prije svake utakmice proslavljeni as, poznat po svojoj pobožnosti, prekrižio bi se. Dok je bio u Zvezdi, petkom bi vjerno odlazio u crkvu Ružicu.

 

Kroz svoju Zakladu Dejan Stanković za Srbiju dugi niz godina aktivno provodi domoljublje na djelu. Razmjeri njegove pomoći potrebitima ostaju samo njemu poznati.

  • S 12 godina je iz Teleoptika prešao u Crvenu zvezdu, a u to vrijeme stric mu je poklonio svoj prvi par autentičnih kopački – renomirane “Copa Mundial” proizvođača Adidas.Budući da sam bio najmanji i najmlađi član tima, kratke hlače su mi sezale preko bokova.

Tijekom tog razdoblja ostao je nesiguran oko svoje buduće karijere, rastrgan između svoje strasti prema folkloru i dugotrajnog utjecaja da ga se smatra netalentiranim tijekom vremena koje je proveo u FK Zemun 1989. godine.

Ipak, 1990. godine prihvaća Zvezdin poziv i napreduje kroz razne razine unutar kluba, od juniora do prve momčadi. 11. veljače 1995. godine debitirao je protiv OFK Beograda, kojeg je vodio Zvezdan Terzić, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora crveno-belih.

 

 

 

 

Preporučujemo