Mnogima će ostati u sjećanju kao jedna od najljepših jugoslovenskih glumica.. Neda Arnerić godinama se borila s teškom depresijom, doživjevši dva neuspjela pokušaja samoubojstva. Tragično, 10. siječnja 2020. njezine beživotne ostatke otkrio je njezin brat, označivši kobni dan koji ostaje urezan u sjećanje. Kako od glumice nije dobio nikakav odgovor, odlučio je posjetiti njezin stan, ali se susreo sa stravičnim prizorom. Posljednji udarac u njezinoj tragičnoj egzistenciji došao je smrću njezina supruga samo godinu dana prije.

 

Neda je otvoreno priznala svoju bitku s depresijom, uvijek transparentna o tome da se njezin suprug brine o njoj. Izdržala je godinu dana bez njega, ali tragično, dogodilo se nešto nezamislivo. Neda je u posljednje vrijeme izrazila želju da napiše knjigu o svom životu, koja bi nedvojbeno obuhvatila jedno poglavlje posvećeno njezinim burnim ljubavnim iskustvima. Prvi brak je sklopila  se s kolegom s posla Dejanom Karaklajićem. Njihovi putevi su se ukrstili radeći na produkciji “Užičke republike”. Vođena svojom dubokom privrženošću, donijela je odluku da odbije ulogu kontaktirajući svog agenta i objasnivši mu da se udaje. Izgledi da će izgubiti međunarodne glumačke prilike nisu je uspjeli zastrašiti, čak ni usprkos takvim prijetnjama. Ipak, samo dvije godine kasnije odlučila je raskinuti brak, iako je s Karaklajićem uspjela održati srdačan odnos.

Njen drugi suprug je bio proslavljeni glumac Rade Marković, koji je bio 32 godine stariji od nje. Suočena s protivljenjem obitelji, donijela je odluku koju nitko nije podržao. Čak ni njezina majka nije odobravala njezinog odabranog partnera, ali Neda se nije obazirala na njihovo negodovanje. Ipak, njihov je brak nakon tri godine ipak okončan. U razgovoru s novinarima otkrila je da ju je veza s Radetom uvela u duboko cijenjenje klasične glazbe, tenisa, skijanja i ljepote prirode. Neda, koja je bila čak i mlađa od Radetovog sina, proslavljenog filmskog redatelja Gorana Markovića, rado se prisjetila kako je prigrlio očev novi brak. Goran je posjedovao beskrajan smisao za humor. U razdoblju dok sam bila u braku s njegovim ocem, situacija je postala prilično komična za sve uključene strane. Kao njegova maćeha, razigrano bi tražio džeparac i raspitivao se o jelima koja pripremam.

5. listopada 1981. Neda je susrela ljubav svog života, trenutak koji će zauvijek oblikovati njezino postojanje. Miloradova smrt duboko je pogodila Nedu, koja je s njim bila u braku trideset i pet godina. Meštorović, cijenjeni liječnik i predsjednik Svjetske udruge specijalista maksilofacijalne kirurgije, susreo se s Nedom kada je u rujnu 1981. godine prisustvovao izvedbi Mušice u kazalištu na otvorenom. Nakon završetka predstave, odvažili su se na obrok, a nedugo nakon toga započelo je njihovo putovanje kao para. Neda čvrsto tvrdi da je od trenutka kada ga je ugledala gajila nepokolebljivu sigurnost da će njihova zajednica trajati vječno. Tijekom intervjua često je naglašavala dubinu svoje ljubavi prema svom suprugu i izražavala trajan utjecaj koji je njegova smrt ostavila na nju. Godine 2016. pojavila su se nagađanja o mogućem pokušaju samoubojstva kada je tragično pala s terase svoje rezidencije. No, glumica je žestoko opovrgla te glasine i umjesto toga incident pripisala običnom poskliznuću tijekom pranja rublja. Za vrijeme njezina oporavka njezin odani suprug Milorad vjerno je bio uz nju, pružajući joj nepokolebljivu brigu i podršku. Unatoč njihovoj dubokoj ljubavi, njihovom skladnom odnosu i idiličnom obiteljskom životu, postojala je jedna praznina koju nisu mogli ispuniti – odsutnost djece.

Preporučujemo