Vesna Zmijanac, poznata folk pevačica iz Srbije, stekla je slavu ne samo zbog svog izuzetnog vokalnog talenta i izuzetnog repertoara pesama, već i zbog zanosnog prisustva u rijaliti programima poput „VIP Survivor“ i „Farma 7“. U bivšoj Jugoslaviji bila je nadaleko cijenjena kao seks simbol i zagonetna prelijepa dama za kojom su muškarci gubili glavu. 

  • Uprkos njenim profesionalnim dostignućima, njen ljubavni život je često privlačio pažnju javnosti, što je doprinelo njenom ionako burnom imidžu. Rođena 4. januara 1957. godine u Nikšiću, Vesna Zmijanac se udavala dva puta i majka je ćerke Nikolije, koja se preziva svog oca Vladimira, Jovanović. Tokom produkcije svog debitantskog albuma, pevačica se ukrstila sa harmonikašom Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, za koga se na kraju i udala.

Iako Vesna već godinama nije toliko aktuelna u svijetu muzike, njena kćerka je došla na njeno mjesto. Nikolija, za koju smo sigurni da ste čuli, osvaja srca publike u rekordnom broju. Njihova zajednica trajala je tri godine, a u medijima su kružile glasine koje sugerišu da je na njihov razvod uticala Zorica Brunclik. Uprkos tome što su bili bliski prijatelji, njihov odnos se pogoršao zbog Kemiša. Zorica je iskoristila situaciju da loše govori o Vesni. Ipak, uspeli su da se pomire u novembru 2014. na Zoričinom veoma posećenom koncertu u Areni, gde su od srca izveli pesmu „Idem preko zemlje Srbije“.

Saradnja je nastavljena, a nastupili su zajedno u Zetri, očaravši publiku svojim prožetim izvedbama “Nevera moja” i “Kad mirišu jorgovani”. Vladimir Jovanović, nekadašnji šef marketinga u PGP RTB-u, postao je Vesnin suprug 1986. godine. Tragično, pre nego što je rodila ćerku Nikoliju, pevačica je doživela slom što je izgubila dete ne jednom, već dva puta. Prvi gubitak dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu, a drugi gubitak je usledio manje od godinu dana kasnije.

Oba puta je prošla kroz slične okolnosti i do danas razmišlja o tim bolnim abortusima, preispitujući se čime ih je zaslužila i da li ih je na bilo koji način mogla spriječiti. Vesna je 19. oktobra 1989. godine na svet dočekala ćerku Nikoliju, ali je, nažalost, i nju zadesila ista tragična sudbina.

Sa 25 godina izgubila je još jedno dijete, ali je ipak ostala otporna i vratila se svom poslu. Vesna i Vlada su imali suprotne ličnosti, što je dovelo do brzog razvoda. Uprkos tome, održali su čvrst i prijateljski odnos, a pevač je za njega imao samo reči divljenja. Tokom ovog perioda, započeli su svoj uspon ka vrhuncu muzičke industrije, producirajući svoje prve hitove na vrhu liste i očaravajući publiku u prepunim prostorima.

S obzirom na to da su njihove turneje trajale nekoliko meseci, može se reći da su Vesna i Miroslav od običnih saradnika prešli u bliske prijatelje čije su se ličnosti besprekorno uskladile. Čak su u jednom trenutku dijelili slične poroke. Ni njihova mladost i sklonost divljini nisu izgubili na njima, jer su svoje fešte sa kolegama muzičarima često produžili dugo u rane sate dana, bez namjere da se povuku kući do podneva.

U radosnoj atmosferi pjevanja, plesa i zveckanja čašama, bilo je i nekih neobičnih i neugodnih ponašanja koja su kasnije imala posljedice. Srećom, obje osobe su shvatile da konzumiranje alkoholnih pića ne donosi nikakve pozitivne rezultate. Ilić je u trenutku odlučnosti dao svečani zavet pred poštovanom ikonom Svetog Đorđa da prestane da pije.

Sve do 1989. provodio sam vrijeme u barovima s prijateljima, uživajući u alkoholu i izazivajući smetnje razbijanjem čaša, prisjetio se. “Moja tolerancija na alkohol je bila niska, a nakon otrežnjenja, razmišljao bih o svom ponašanju i shvatio da mi se ne sviđa osoba kakva sam postao.

Jedno jutro sam se probudio i stao pred čuvenu ikonu Svetog Đorđa. Napravio sam znak krsta i rekao sam sebi: ‘Ti ludi čovječe, nećeš više konzumirati alkohol.’ I samo tako, prekinuo sam svoje veze s njim, slično kao makaze.” Miroslav je podelio ovaj nalog sa Informerom, dok je Vesna podelila sličnu priču. „Išla sam na groblje u Bukulji, gdje bih sjedila kraj groba jedne bake i popila devet čunjeva rakije.

Nakon toga bih utonula u dubok san. Vjerujte, nema ništa tužnije nego svjedočiti ženi ispod uticaj alkohola. I ja sam podložan toj posebnoj slabosti, koja se ne može opravdati niti to pokušavam učiniti. Tužan je prizor kada žena pronalazi utjehu u alkoholu da ublaži bol i očaj, kako je otvoreno priznala. Međutim, taj porok je u međuvremenu nestao, a sada joj je, zbog operacije srca, zabranjeno čak i da pogleda u njegovom pravcu.

Preporučujemo