Željko Joksimović je danas jedan od najuspješnijih pjevača i kompozitora u regiji a u sam vrh ga je izbacila pjesma Telo vreteno. Nakon toga su se hitovi samo nizali a i za svoje kolege je napisao pjesme koje su postigle veliki uspjeh kao što je Lejla kojom je Hari Mata Hari predstavljao BiH na Eurosongu. 

Jučer je obilježen 52. rođendan Željka Joksimovića. Kako bi obilježio ovaj poseban dan, svoje najdraže pratioce pozvao je u živopisni beogradski prostor, gdje su se svi divili izvrsnom satu koji nosi Jovana Joksimović.Jučer, 20. travnja, Jovana je suprugu javno čestitala rođendan podijelivši njegovu fotografiju na storyju uz kratku poruku.

S veseljem je objavila da je njezina ljubav navršila 52 godine, a uz to je podijelila i nekoliko fotografija sa slavljeničkog događaja.

Za ovaj događaj odisala je besprijekornim stilom. Odlučivši se za sofisticiranu crnu haljinu, dašak profinjenosti unijela je pomno odabranim dodacima. Sve su poglede privukle njezine naušnice, ogrlica, prsten i sat, koji su bez muke plijenili pažnju.

Riječ je o satu “Rolex”, točnije modelu “Datejust”, izrađenom od upečatljive mješavine čelika i žutog zlata, čija je cijena vrtoglavih 14 tisuća eura. Značajke vrijedne pažnje uključuju nazubljeni okvir i srebrni brojčanik ukrašen dijamantnim satovima. Voditeljica se na kraju odlučila za narukvicu od kamenica.

Biografija:

Željko Joksimović, talentirani srpski pjevač i skladatelj, s ponosom je dva puta predstavljao svoju zemlju na Eurosongu. Rođen je 20. travnja 1972. u živopisnom Beogradu, gdje i dalje živi i radi. Željkov otac je sa Uba, a majka Vesna iz Bijelog Polja. Naime, ima mlađeg brata po imenu Aleksandar, koji je nastavio glumačku karijeru.

Željkove formativne godine protekle su u Valjevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Zanimljivo je da je paralelno pohađao osnovnu i srednju glazbenu školu. U dobi od 12 godina sudjelovao je na prestižnom glazbenom festivalu u Parizu, gdje je slavio, osiguravši si cijenjenu titulu “Prve harmonike Europe”.

Njegov brat Saša Joksimović također je uključen u estradnu industriju kao glumac i voditelj. Željko je najprije upisao studij harmonike u Podgorici prije nego što se prebacio na Fakultet glazbene umjetnosti u Beogradu, iako nije završio studij.

Impresivno, on posjeduje nevjerojatnu vještinu u sviranju nevjerojatnih 14 glazbenih instrumenata. Osim svog materinjeg jezika, također tečno govori pet međunarodnih jezika, uključujući grčki, engleski, ruski, poljski i francuski.

 

  • Željko je 1995. godine stupio u brak s psihologinjom Vesnom Avramović, a iste godine rodila im se kćerka Mina. Iako je njihova zajednica bila kratka, bivši su supružnici nakon razvoda zadržali prijateljski odnos. Slijedeći očeve stope, Mina je nastavila studij na Glazbenoj akademiji i prikupila značajan broj pratitelja na društvenim mrežama, a mnogi su primijetili njezinu sličnost s Kim Kardashian.

Željko je jako ponosan na svoju kćer i često traži njezino mišljenje, iznimno ga cijeneći. Mina je i dalje optimistična glede prikazivanja svog talenta svijetu. Željko je imao ljubavnu vezu s pjevačicom Svetlanom Cecom Slavković, a nakon toga četiri godine veze s Leontinom Vukomanović. Dvojac je surađivao u poslovnim pothvatima i često se upuštao u javne verbalne prepirke.

Povod za njihov razlaz bila je voditeljica Adrijana Čortan s kojom je Željko uživao u razigranom druženju sve do 2008. godine. Nagađalo se da ga se povezivalo s pjevačicama Svetlanom Cecom Ražnatović i Romanom Panić, no te su glasine ostale samo na tračevima. 2008. godine uplovio je u vezu s voditeljicom Jovanom Janković.

Željko i Jovana trebali su se vjenčati 14. veljače 2011., no zaruke su im nedugo nakon toga prekinute. Mediji su kružili napisi da je Jovana bila nevjerna s košarkašem Sašom Đorđevićem. Međutim, pjevačica je stala na njenu stranu i obranila je od ovih tvrdnji. Na kraju su se pomirili i odlučili izmijeniti zavjete 21. siječnja 2012. na privatnoj ceremoniji održanoj na Maldivima, daleko od znatiželjnih očiju. Nedugo nakon toga imali su i građansko vjenčanje u Srbiji.

Preporučujemo