U ova nesigurna vremena mnogi vjeruju u razne teorije zavjere i proročanstva. Nostradamus, poznati prorok, dao je niz predviđanja za 2024. godinu, koja se u kineskom zodijaku smatra godinom zmaja. Jedno od predviđanja Nostradamusa za ovu godinu sugerira da će se Putinova administracija suočiti i s izazovima i sa prilikama koje će na kraju odrediti njihovu sudbinu. Nadalje, očekuje se da će Kina porasti do neviđenog nivoa važnosti, potencijalno nadmašivši druge supersile dok širi svoj globalni doseg. Očekuje se da će medicinska oblast biti svjedok revolucionarnih otkrića u umjetnim organima koji bi mogli revolucionirati procedure transplantacije. Uz to, doći će do značajnog procvata u području umjetne inteligencije, što bi moglo dovesti do širokih promjena u različitim sektorima i potencijalno uvesti novu eru tehnološkog napretka.

U zapadnoevropskom regionu, predviđa se da će se pojaviti mladi i harizmatični lider čiji će se uticaj proširiti daleko izvan njihovih granica. Konačno, očekuje se da će 2024. godina, koja je godina zmaja u astrološkim kartama, vidjeti da će se Putin značajno kockati sa svojom sudbinom. Kako svijet promatra sa suspregnutim dahom, ostaje pitanje da li mogu uspješno navigirati kroz prepreke ispred njih, ili će posustati pod užarenom vrelinom zmajevog daha. Prema izvještaju citymagazin.si, kosmos vrvi od aktivnosti, a uzbuđenje zbog onoga što čeka je gotovo opipljivo. Knjiga “Kina: Od Velikog zida do globalnog trona” privukla je značajnu pažnju, djelimično i zbog ukusnih prikaza dim suma. Utjecaj Kine širom svijeta brzo se širi tempom bržim od prolivenog zelenog čaja. Nostradamus, poznati prorok, jednom je prorekao da bi Kina mogla biti sljedeća supersila. Hoće li Kina i dalje biti u centru pažnje globalnih pitanja ili će tražiti veću saradnju sa drugim zemljama? Budućnost nosi odgovor.

U članku “Štampanje budućnosti, organ po organ” može se zamisliti vrijeme kada će 3D štampač zajedno sa jutarnjim novinama moći da generiše novu jetru. Biomedicina bilježi izuzetan napredak, a predviđa se da bi to do 2024. godine moglo postati stvarnost. Umjetna inteligencija također čini neviđene korake, od osnovnih pametnih asistenata do potencijalne revolucije u načinu na koji upravljamo našim društvima. Samo vrijeme može pokazati hoće li se umjetna inteligencija uzdići na poziciju moći. Godina 2024. će uvesti novu eru tehnologije, u kojoj će umjetna inteligencija (AI) imati šire značenje od jednostavnog pitanja Siri o vremenu.

Nostradamus, poznati lekar i prorok iz Francuske iz 16. veka, prorekao je da će uticaj veštačke inteligencije biti revolucionaran i inteligentan. Štaviše, harizmatični mladi voditelj sa Shakespeareovim pripovjedačkim vještinama i modernom privlačnošću društvenog utjecaja pojavit će se na živopisnim ulicama zapadne Evrope, značajno utjecati na stanovništvo i preoblikovati politički pejzaž. Nostradamus je poznat po svojim zagonetnim katrenima koji se često tumače kao predviđanja događaja koji će se tek dogoditi. Dok su neka predviđanja podložna višestrukim mogućim tumačenjima, druga su se pokazala nevjerovatno točnima. Ovaj put je, kako se čini, Nostradamus bio upravu.

Preporučujemo