Odluku o raskidu više od dvadeset godina dugog braka donijela je Melina Džinović, zatekavši sve nespremne razvodom od Harisa. Mediji već skoro mjesec dana pišu o tome i pojavile su se razne špekulacije. Ipak, uvidom u jednu od objava pjevačicine supruge na Instagramu postaje vidljivo da je Melina Džinović još u vrijeme veze s Harisom žudjela za ljubavlju. Voditeljica Sanja Marinković izrazila je želju za čovjekom koji može izazvati ubrzane otkucaje srca, ali i žudi za nekim tko može komunicirati u savršenom trenutku i na pravi način. Melina je, slažući se sa Sanjinom perspektivom, podijelila svoje osjećaje na Instagramu, potvrđujući njihov zajednički stav.

 

Donedavno se spekuliralo o inicijatoru razvoda, no Haris je za jednu hrvatsku televiziju otkrio da je upravo lijepa kreatorica priželjkivala razvod braka. Prema Harisovim riječima, ostavila ga je partnerica iz njemu nepoznatih razloga. Pojašnjava da nije on inicirao razvod, ističući da on u ovakvim situacijama obično zadnji otkrije bilo kakvu nevjeru kao suprug. Iako je razvod nedvojbeno izazov za svakoga, pjevačeva izjava sugerira da on toj situaciji pristupa s jasnim i racionalnim načinom razmišljanja. Haris je na iznenađujuće bezočajan način opovrgao uvriježeno mišljenje da je razvod nakon smrti najteža situacija. Iznio je svoj stav, rekavši da ako netko ne uživa u njegovom društvu, nema želju biti ni u njegovom prisustvu.

Biografija pjevača:

Da nije bilo njegove posvećenosti nogometu i klaviru, život bi mu bio prožet tugom i lišen pjevanja, koncerata, posla i smijeha. Njegovo akademsko zanimanje je zbog toga patilo, a fokus mu je prešao s harmonike na klavir u drugom razredu, gdje je njegov prirodni talent zablistao. Sa 16 godina već je zarađivao iskazujući svoje glazbene sposobnosti u Sarajevu i na Jahorini. Međutim, njegovo obrazovanje bilo je pokvareno višestrukim neobjašnjivim izostancima, što je dovelo do izbacivanja iz škole ne jednom, nego dva puta. Odlučan da završi studij, upisao je večernju nastavu. U intervjuu je otvoreno priznao da je njegova prava strast nogomet, iako je potpuno svjestan vještijih igrača. Naposljetku je donio odluku koja mu je promijenila život i nastavio se baviti svojom glazbenom karijerom. Nakon što je kratko eksperimentirao s rock glazbom kao član svog prvog benda, Harris i njegovi kolege iz benda krenuli su različitim putevima, što ga je dovelo do istraživanja različitih glazbenih žanrova. Nakon odsluženja vojnog roka i povratka u Sarajevo, Haris je slučajno naletio na ruski film “Cigani lete u nebo” i bio duboko inspiriran njegovim sadržajem. Ovo novonadahnuće navelo ga je da uroni u romsku glazbu. Godine 1985. Harris i njegov bend Sar e Roma objavili su svoj treći studijski album na kojem se nalazila pjesma “O, Đila”, koja je osvojila vrh top liste. Kako je njihova popularnost rasla, dosegnuli su vrhunac nezaboravnim nastupom u poznatoj beogradskoj dvorani “Pionir” 1986. godine, gdje su počašćeni posebnom nagradom žirija kao priznanje za njihov zapanjujući scenski nastup.

Nastavili su osvajati publiku diljem Jugoslavije i šire, čak su privukli pažnju cijenjenih svjetskih umjetnika poput Davida Bowieja, Eltona Johna, Micka Jaggera, Stinga, Jona Bon Jovija i Jacka Nicholsona na prestižnom festivalu “Midem” u Cannesu. Nakon trijumfa grupe, Džinović kreće u solo karijeru. Shvativši da se ne može osloniti samo na romsku glazbu, odlučio je fokusirati se na pisanje pjesama i skladanje. Surađujući s Aleksandrom Radulovićem Futom, Marinom Tucaković i Miloradom Nikolićem, njihov zajednički rad kulminirao je stvaranjem albuma “Ostariću,neću znati” 1989. godine, koji je postigao značajne uspjehe.

Preporučujemo