Cijenjena ličnost iz oblasti narodne muzike, Halid Bešlić, postala je omiljena ikona među stanovnicima ovog kraja. Naš tim u Paparacu, posvećen hvatanju suštine pojedinaca, imao je privilegiju da uđe u zamršenosti njegovog postojanja i načina života u Sarajevu. Bez obzira na svoju raširenu slavu, Bešlić održava prizemljenu ličnost koja odjekuje ljubaznim mještanima koji ga često susreću u njegovom omiljenom kafiću, gdje uživa u druženju sa svojim dragim prijateljima. On je omiljen gdje god da se pojavi a i njegove kolege ga obožavaju.

 

Uprkos njegovom večito mladalačkom držanju, postoji značajna razlika u širokom priznanju koje trenutno dobija širom Balkana i značajnom rastu njegove finansijske imovine. Halidova nepokolebljiva posvećenost rezultirala je sticanjem brojnih nekretnina. Prema nagađanjima medija, njegov portfelj obuhvata benzinsku pumpu, renomirani hotel i raskošnu rezidenciju smještenu u ekskluzivnoj enklavi. Rezidencija u kojoj žive Halid Bešlić i njegova porodica stekla je trajnu slavu zahvaljujući televizijskoj ekipi. I gledaoce i ekipu oduševio je vanjski lift koji služi kao ulaz. Iako se eksterijer može činiti skromnim, raširene su spekulacije da unutrašnjost krase najaktuelniji modni trendovi. U toku su planovi da se ljetnikovac Halida Bešlića u Draču, smješten na očaravajućem ostrvu Pelješac, u narednim godinama pretvori u raskošnu vilu.

Kako su ranije pisali hrvatski mediji, Halid je kupio zemljište od kćerke svog prijatelja, koja je slučajno vlasnica kompanije. Primarni cilj ove akvizicije je pojednostavljenje procesa izgradnje kompleksa koji se sastoji od 12 kuća. Vrijedi napomenuti da su sve potrebne dozvole za gradnju već pribavljene. Zamišljena kao skromno prebivalište, buduća rezidencija će se prostirati na površini od 170 kvadratnih metara. Nesumnjivo, imanje će krasiti prekrasan bazen na čelu. Iako sam uvjeren da će projekat biti završen u narednih godinu dana, ne mogu garantirati njegovu spremnost na vrijeme za ljetnu sezonu. Samo će protok vremena otkriti odgovor. Halid je svoju odluku da odabere ovu lokaciju obrazložio navodeći njen mir, prirodni sjaj i pogodnu blizinu Sarajeva.

 

Halid je 2009. godine doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio povrede lica i desnog oka. Unatoč naporima medicinskih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, Turskoj i Belgiji, vid mu se nije mogao vratiti. Međutim, Halid je pokazao nevjerovatnu otpornost organizirajući dva velika koncerta u Zagrebu kasnije iste godine. Uz pomoć njemačkog doktora, uspio je nabaviti stakleno oko koje se savršeno slagalo s bojom njegovog prirodnog oka, što je rezultiralo gotovo nerazlučivom razlikom, kako je sam Halid otkrio. Razmišljao je o lokaciji na kojoj se nesreća dogodila, mjestu sa kojim se svakodnevno susreće. Razmišljajući o potencijalu za promjenu ishoda, on je priznao neviđene posljedice, istovremeno prepoznajući svoje napore da ispravi vidljivo. Brz protok vremena poslužio je kao podsjetnik na njegovu poodmakloj dobi i postepeni pad oštrine njegovih refleksa. Nakon žalosnog incidenta, Halid je predstavio album pod nazivom ‘Romanija’. Uprkos glasinama koje su kružile o potencijalnom padu njegove profesionalne putanje, on je sve zaprepastio 2018. lansiranjem izuzetno popularne numere ‘Taman je’, koja je poslužila kao kratak pogled na njegov nadolazeći album. Bešlićeva sjajna karijera proteže se preko trideset godina, tokom kojih je prodao milione albuma i krasio brojne pozornice, od kojih su mnoge bile posvećene filantropskim poduhvatima. Međutim, nakon nesreće, on naglašava da materijalna imovina i bogatstvo za njega nemaju mnogo značaja, uprkos njihovom obilju.

Preporučujemo