Kada se prije otprilike mjesec dana saznalo da princeza Kejt boluje od raka svi su bili šokirani. Zbog njenog dugog izostanka iz javnosti pojavile su se bile razne špekulacije ali niko nije očekivao ovo. Kate Middleton, veoma cijenjena osoba u međunarodnoj areni, uvijek je bila pod budnim okom javnosti. Uprkos čestim pojavljivanjima u javnosti, postoji jedan poseban aspekt njenog karaktera koji je uglavnom ostao prikriven. Ovaj atribut se možda ne može odmah pripisati princezi od Walesa, s obzirom na odgovornosti i zahtjeve koji prate njen položaj u britanskoj kraljevskoj porodici.

 

U intervjuu za časopis People, Sally Bedell Smith, poznata biografkinja kraljevske porodice i urednica Vanity Faira, pohvalila je Kate Middleton za njenu hrabru odluku da otvoreno podijeli svoju dijagnozu raka. Uprkos svojoj prirodnoj stidljivosti, Middleton je napravila hrabar korak naprijed u ime kraljevske porodice.

Bedel Smit je istakao dostojanstvo, iskrenost i direktnost koji su karakterisali Midltonovo obraćanje, koje je BBC Studios snimio u zamku Vindzor 20. marta i emitovan na televiziji dva dana kasnije. Uprkos svojoj inherentnoj stidljivosti, Kejt je pokazala ogromnu odlučnost da je prevaziđe, kao što je govornik primetio.

  • Javnost se okupila iza nje u njenoj hrabroj borbi protiv raka, što je dovelo do odstupanja od tradicije i navelo Kensingtonsku palaču da izrazi zahvalnost onima koji su princezi poželjeli brz oporavak. Iskreno se izražava zahvalnost za velikodušne dobre želje koje je primila Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza od Velsa.

Pošiljalac je duboko zahvalan na ovom pažljivom činu. U pravilu, palača šalje čestitke za obilježavanje značajnih prilika kao što su rođendani i Božić, kao odgovor na pisma koja su primljena od privrženih pristalica kraljevske porodice.

 

Neuobičajeno, razglednica je stigla bez ikakvih vizualnih slika, što je odstupanje od norme gdje je obično popraćena fotografijom. Po prijemu kartice, britanska državljanka Alex Marie je na Twitteru izrazila svoju namjeru da je neguje do kraja života.

Osim toga, iskoristila je priliku da u januaru izrazi svoje dobre želje Kate Middleton, nakon izvještaja da je princeza podvrgnuta operaciji abdomena u privatnoj bolnici u Londonu. Danas, dok je kralj Čarls prisustvovao ključnom sastanku u britanskoj prestonici, dobio je poražavajuću vest o dijagnozi raka.

Bivši član osoblja palate izvještava da je reakcija javnosti na zdravstvenu najavu Kate Middleton bila pomiješana. “Iako nije bilo zlonamjernih pojedinaca, to je izazvalo prigušenu žeđ za informacijama – nesretna posljedica pripadnosti modernoj kraljevskoj porodici.

 Bonus tekst:

Kraljevska porodica služi kao simbolična reprezentacija vladajuće dinastije u datoj naciji ili regiji, tipično utjelovljujući tradiciju, prestiž i bogatstvo. Sa dugom i bogatom istorijom koja se proteže kroz vekove, mnoge kraljevske porodice su se etablirale kao istaknute ličnosti od autoriteta i društvenog položaja. Evo nekoliko ključnih aspekata koje treba razmotriti u vezi s ovim cijenjenim lozama: Tokom vremena, brojne kraljevske krvne loze su kultivirale opsežno i slavno istorijsko nasljeđe.

U ovu kategoriju su uključeni pojedinci kao što su supružnici, djeca, rođaci i drugi usko povezani članovi porodice povezani s vladajućom dinastijom. Članovi kraljevske porodice često primaju razne beneficije, uključujući službeni stan, posvećeno osoblje, mjere sigurnosti, finansijsku podršku i prestižan društveni status.

  • Ovi pojedinci su često podvrgnuti pojačanoj kontroli javnosti i medijskoj pažnji. Mediji marljivo prate i ocjenjuju njihove javne nastupe, putovanja, turneje i razne druge poduhvate.

U domenu kraljevskih porodica, prijenos vlasti i sukcesija obično se pridržava niza zakonski sankcionisanih protokola. Pojedinac koji preuzima ulogu nasljednika, bilo da se radi o najstarijem potomku monarha ili nekom drugom porodičnom srodstvu, određen je unaprijed određenim propisima koji uređuju red nasljeđivanja. Čak ni cijenjena loza kraljevskih porodica, duboko ukorijenjena u tradiciju, nije otporna na uticaj društvene evolucije tokom vremena.

Preporučujemo